Cum să Schimbi Numele şi Adresa Emailurilor Trimise de Site-ul Tău WordPress

Tot mai multe site-uri din ziua de azi sunt construite pe platforma WordPress. Când spun asta, mă refer la pachetul CMS oferit de WordPress, nu la site-urile cu extensia wordpress.com

Articolul de azi este destinat celor care au un astfel de site şi vor să schimbe numele şi adresa de la care sunt trimise emailurile şi notificările. Implicit, numele folosit de site-ul tău pentru trimiterea notificărilor este ‘WordPress’, iar adresa este ‘wordpress@numesite.ro’.

De ce ar Trebui să Schimbi Numele şi Adresa Implicite?

Multe filtre spam blochează emailurile care au aceste date de contact, crezând că este vorba de spam. Uneori, emailurile tale nu ajung nici măcar în foderul spam.

Notificările trimise de tine pot avea un rol important, deşi ar trebui să foloseşti propriul nume şi brand. Dincolo de a te asigura că emailurile tale ajung la destinaţie, acest lucru te ajută şi să creşti autenticitatea brandului şi gradul de recunoaştere al numelui tău printre cititori.

Acum că ai înţeles de ce e importantă această schimbare, hai să vedem cum se schimbă numele şi adresa de email folosite implicit de site-ul tău wordpress.

Prima Metodă: Schimbă Numele şi Adresa Email cu Ajutorul Unui Plugin

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să instalezi şi să activezi pluginul CB Change Mail Sender. Bănuiesc că ştii deja cum se instalează un plugin wordpress. În caz contrar, poţi lăsa un comentariu mai jos sau poţi pune această întrebare pe grupul dedicat.

După activare, vei putea vedea un nou element în panoul de administrare cu numele CB Mail Sender. Dă click pe acesta pentru a accesa setările pluginului.

Va trebui să introduci numele şi adresa pe care doreşti să le utilizezi pentru emailurile trimise de site-ul tău.

Nu uita să apeşi pe butonul de salvare, pentru ca schimbarea să aibă loc.

Asta e tot. De acum înainte, toate emailurile şi notificările tale vor afişa numele şi adresa pe care le-ai introdus în setările pluginului de mai sus.

A Două Metodă: Schimbă Manual Numele şi Adresa Email

Pentru această metodă sunt de-ajuns cunoştinţe minime în ceea ce priveşte secţiunile panoului de administrare al site-ului tău wordpress. Tot ce trebuie să faci este să faci copy/paste cu codul de mai jos în fişierul functions.php al temei site-ului tău.

Dacă nu ştii cum să faci asta, ca şi mai devreme, te invit să îmi scrii în grupul gratuit Q&A.

// Functie pentru a schimba adresa email
function wpb_sender_email( $original_email_address ) {
return 'alin@rango.ro';
}

// Functie pentru a schimba numele
function wpb_sender_name( $original_email_from ) {
return 'Alin Macsim';
}

// Filtre pentru aplicarea noilor date de acces
add_filter( 'wp_mail_from', 'wpb_sender_email' );
add_filter( 'wp_mail_from_name', 'wpb_sender_name' );

Acest cod va înlocui datele implicite utilizate de site-ul tău WordPress.

Poţi testa modificările adăugând un nou utilizator, schimbând parola sau orice altă acţiune care îţi va trimite o notificare pe email.

Sper ca aceste informaţii să îţi fie de ajutor. Dacă ţi-a plăcut articolul, te invit să îl împărtăşeşti şi cu prietenii tăi dând click pe butoanele din stânga.

Te salută amicul tău online,
Alin Macsim Business Marketing Specialist

Alin Macsim

Sunt un wordpress entusiast, un blogger căruia îi place să scrie despre creşterea personală şi în afaceri şi un mare iubitor de marketing în general. Mă găseşti pe Facebook, Twitter şi Google+. Promit să îţi accept prietenia.