namebox - serviciu de hosting wordpress

Hosting WordPress: ce se întâmplă când îl alegi pe cel mai bun

Majoritatea se grăbesc atunci când vor să îşi creeze un blog sau un site, dar subestimează un aspect foarte important pentru calitatea vieţii blogului lor, alegând cel mai răspândit pachet de hosting wordpress pe care îl găsesc pe motoarele de căutare. Am făcut şi eu această greşeală de mai multe ori, dar nu vreau să vorbesc despre greşeli acum. În acest articol vreau să îţi povestesc despre beneficiile extraordinare pe care le-am obţinut alegând cel mai bun hosting pentru WordPress (imediat vei înţelege care este acesta). Dacă nu ştii ce este acela un hosting, imediat îţi voi explică.

În plus, vei descoperi cum să îmbunătăţeşti poziţia blogului tău în motoarele de căutare, cum să creşti viteza de încărcare a site-ului tău cu 300% şi cum să triplezi numărul de vizitatori. Dacă eşti pregătit, începem!

Alegerea celui mai bun pachet de Hosting WordPress: efectele colaterale extraordinare

Am creat primul meu blog acum 12 ani cu B2 ca apoi să trec la WordPress. Ulterior am înţeles importanţa de a avea un blog independent, departe de limitele pe care ţi le impune orice hosting de bloguri ca si blogger.com sau wordpress.com.

Din păcate, atunci când nu ştii care sunt cele mai bune soluţii rişti să greşeşti, aşa cum am făcut şi eu de mai multe ori.

Dar tu eşti incredibil de norocos şi te poţi folosi de greşelile mele pentru a face alegerea potrivită, chiar acum. Îţi spun asta pentru că de-a lungul timpului am utilizat dreamhost, hostgator, webfactor, godaddy, xhost, bluehost şi câteva mai mici.

Dar înainte de toate, ce înseamnă domeniu şi hosting?

  • domeniul este adresa pe care o vor vizita cititorii tăi (www.numelesiteului.ro)
  • hosting-ul este spaţiul în care vei instala wordpress pentru a face blogul să funcţioneze

Vreau să precizez faptul că nu suntem în căutarea celui mai bun hosting din lume, pentru că există astfel de servicii care costă 100€ pe lună, potrivite pentru site-uri internaţionale cu sute de mii de vizitatori pe lună.

Ceea ce ne interesează este să descoperim cea mai bună soluţie de hosting pentru blogurile româneşti. Soluţia aleasă de mine este potrivită pentru un blog mic cu cel puţin 100.000 de vizitatori unici pe lună. Deci, cel mai înţelept este să ne stabilim deja un buget anual de 30-60€.

Te asigur că 30 de euro sunt într-adevăr puţini pentru standardul de calitate pe care ţi-l ofer. Sunt foarte puţini dacă te gândeşti la calitatea pe care o oferă acest serviciu în comparaţie cu alte soluţii pe care le găseşti la acelaşi preţ.

performante hosting viteza blogului

Înainte de a face această alegere eram un client Dreamhost, una dintre cele mai faimoase companii de hosting. M-am lăsat convins în această alegere de publicitatea care îmi apărea în fiecare zi pe site-urile pe care le vizitam. Compania este renumită şi datorită multor bloggeri care o prezintă ca fiind una dintre cele mai bune soluţii.

Probabil te întrebi de ce mă plâng dacă Dreamhost e una dintre cele mai bune soluţii.

Simplu: În primul rând costă 25$ pe lună. Apoi, oricât mă chinuiam pe latura SEO să îmbunătăţesc viteza de încărcare a blogului rango.ro, nu observam nicio îmbunătăţire în rezultatele motoarelor de căutare. Mi-era ruşine de alegerea pe care am făcut-o.

Acest lucru generează anumite rezultate pe care orice blogger vrea să le evite: un număr mai mic de vizitatori proveniţi de la motoarele de căutare şi un număr tot mai mare de utilizatori care renunţă la blogul tău, deoarece e lent.

Nu spun că Dreamhost nu e o bună soluţie pentru un blogger, dar există cel puţin 3 motive pentru care nu este CEA MAI bună alegere pentru mine şi pentru tine.

  • Mulţi bloggeri prezintă aceste soluţii pentru că sunt plătiţi cu comisioane mari de fiecare dată când reuşesc să înscrie un nou client. Dreamhost convine pentru că plătesc mai mult decât ceilalţi.
  • Majoritatea persoanelor nu sunt informate: nu toţi cunosc rolul hostingului, de aceea depun eforturi mari pe latura SEO, continuă să publice articole şi să încerce să îmbunătăţească viteza blogului lor, fără rezultate şi fără să îşi dea seama că elementul principal în acest proces este tocmai hosting-ul.
  • Soluţia pe care vreau să ţi-o prezint are serverele în România, deci mult mai aproape de vizitatorii tăi, lucru care îmbunătăţeşte viteza de încărcare a blogului tău.

Am renunţat la pachetele de hosting pe care ţi le-am enumerat mai devreme atunci când am înţeles adevărata importanţă pe care o are hosting-ul în viaţa blogului meu şi în urma analizelor pe care le făceam cu Google Page Speed şi cu instrumentele furnizate de Pingdom.

Am înţeles că există doar un singur lucru pe care îl poţi face pentru a îmbunătăţi un hosting lent. Să-l schimbi!

Vrei să ştii care e serviciul de hosting care mi-a permis să triplez numărul de vizitatori ai blogului meu şi viteza de încărcare?

Înainte de a continua, ce spui să îmi răsplăteşti efortul pe care l-am depus scriind acest ghid?

 

 
Îţi mulţumesc 🙂

hosting namebox

După mai multe încercări, cu servicii de hosting „secundare”, am cunoscut Namebox, care în scurt timp a devenit cel mai bun prieten al blogului meu. M-am înscris la Namebox, iar de restul s-a ocupat serviciul de asistenţă: au luat blogul meu de la vechiul hosting şi l-au mutat pe serverele lor, iar eu nu a trebuit să fac nimic.

Da, ai înţeles bine! Firma se ocupă de transfer gratuit al site-ului tău de pe wordpress.com sau de la alt furnizor de hosting.

A doua zi după această schimbare rango.ro devenise cu totul altceva. Blogul meu zbura cu o viteză incredibilă. Blogul meu mergea de 3 ori mai repede.

Acum, rango.ro se încarcă mai repede decât 78% dintre sute de mii de site-uri testate cu pingdom.

rango.ro speed test pingdom

Ce se întâmplă dacă ai un hosting lent?

Graficul de mai jos descrie relaţia dintre comportamentul vizitatorilor şi timpul de încărcare al blogului tău. Dacă acesta depăşeşte 6 secunde, aproximativ 40% dintre vizitatori vor abandona blogul şi nu se vor mai întoarce. După 4 secunde de încărcare se pierde 25% din volumul de vizite.

viteza de incarcare a blogului tau

Aceste statistici devin, pe an ce trece, tot mai drastice deoarece viteza medie online creşte în timp ce răbdarea utilizatorilor scade. Nu vreau să fiu dramatic, dar să ştii că nu exagerez când spun că blogul tău ar trebui să se încarce în mai puţin de 4 secunde. Pentru a controla timpul de încărcare, utilizează acest instrument gratuit.

Încă un lucru pe care trebuie să îl ştii este că Google penalizează blogurile şi site-urile lente. Cu cât blogul tău se încarcă mai lent, cu atât blogul tău va fi mai departe de primele poziţii în rezultatele de căutare.

După câteva zile de la trecerea la Namebox am observat, în graficul Google Analytics, incredibilele avantaje pe care le oferă un bun serviciu de hosting. Google a observat creşterea performanţelor blogului meu şi drept răsplată a îmbunătăţit poziţia acestuia în paginile rezultatelor de căutare.

Practic am triplicat numărul de vizitatori doar printr-o singură schimbare, cea a serviciului de hosting. Acest lucru a dus la o creştere constantă de înscrieri la newsletter, deci o îmbunătăţire a brandului meu.

De ce să treci la Namebox acum?

Ştiu, e o întrebare retorică, dar vreau să îţi enumăr toate beneficiile acestei alegeri.

În primul rând, trecerea de la hosting-ul tău actual la Namebox este gratuită. În câteva ore blogul tău va fi găzduit pe serverele Namebox fără niciun efort.
Nu-i rău, având în vedere faptul că acest lucru mi-a permis să îmbunătăţesc performanţele blogului meu.

Hai să vedem, în schimb, care sunt îmbunătăţirile pe care le vei vedea atunci când blogul tău va fi găzduit de Namebox:

1. LiteSpeed: blogul tău nu va fi niciodată mai rapid
Până acum ţi-am spus că blogul tău va fi rapid cu Namebox, dar nu ţi-am spus din ce motive.

Totul depinde de LiteSpeed, o tehnologie care permite serverelor să fie mai rapide de 9 ori decât tradiţionalul server Apache. În acest fel, blogul tău poate avea o mulţime de vizite, iar viteza de încărcare va fi mereu surprinzătoare.

Dacă cunoşti şi pluginul WP Super Cache, îl poţi integra cu această tehnologie pentru un rezultat incredibil de bun – peste orice standard pe care îl poţi întâlni online.

litespeed si wp super cache

2. Siguranţa conţinuturilor tale
Echipa de la Namebox utilizează se ocupă de controale periodice ale serverelor, asigurându-se că nu există bug-uri sau atacuri hacker.
Ţi se poate părea inutil, dar dacă ai pierde ani de muncă din cauza unui banal atac, ţi-ai schimba ideea cu siguranţă.

3. Suport 24/7/365
Poate ţie nu ţi se pare important, dar aceste mici detalii definesc calitatea unui serviciu de hosting. Te asigur că suportul dat de Namebox nu este o simplă asistenţă.

De mai multe ori mi s-a întâmplat să am nevoie de sfaturi în legătură cu alegerile pe care urma să le fac, iar de fiecare dată am primit un răspuns care să satisfacă nevoile mele, deşi, de cele mai multe ori era vorba de unul dintre cele mai ieftine servicii oferite de Namebox.

De fiecare dată când am avut nevoie de ajutor şi m-am adresat serviciului de asistenţă, am primit un răspuns în câteva ore, uneori chiar în câteva minute. Dar mai mult de atât este faptul că Namebox este un serviciu românesc, cu un număr de telefon românesc.

4. Localizarea serverelor
O mulţime de bloggeri aleg un server internaţional pentru ideea de siguranţă pe care o inspiră răspândirea lor în lume. E adevărat că servicii că Dreamhost sau Hostgator sunt pe piaţă de foarte mult timp, dar un server internaţional nu înseamnă întotdeauna un server aproape de publicul tău ţintă.

Namebox are serverele poziţionate în oraşul Cluj-Napoca, în inima ţării, aproape de oricare vizitator din România. În plus, Namebox oferă şi un serviciu gratuit de integrare cu CloudFlare CDN, capabil să răspândească oriunde în lume conţinuturile blogului tău, fără încetiniri.

5. 30 de zile banii înapoi
Dacă nu eşti bucuros de achiziţia ta sau nu ai timp de dedicat proiectului tău, poţi cere banii înapoi în termen de 30 de zile.

6. Panou de control foarte simplu
Această firmă oferă unul dintre cele mai simple panouri de control pentru administrarea propriului site sau blog. Poţi instala WordPress fără nicio cunoştinţă tehnică.

Încă te mai întrebi care este cel mai bun serviciu de hosting pentru tine? Sper că ţi-am răspuns la întrebare. 🙂

Pentru mine, serviciul oferit de Namebox este de nota 4.6 din 5

Vreau să ştiu şi părerea ta în legătură cu serviciile de hosting din România, într-un comentariu.

Te salută amicul tău online,
Alin Macsim Business Marketing Specialist

 

 

Post Scriptum: share this post

Alin Macsim

Sunt un wordpress entusiast, un blogger căruia îi place să scrie despre creşterea personală şi în afaceri şi un mare iubitor de marketing în general. Mă găseşti pe Facebook, Twitter şi Google+. Promit să îţi accept prietenia.

Lasă un răspuns