Cine sunt

Numele meu este Alin Macsim și sunt fondatorul MultiMedia Creativity, SweetLime, SEOCorp (cândva demult) și KikaWeb

Ajut companii și profesionisti să își mărească profitul și să își lărgească piața de desfacere, arătându-le calea spre succes. Uneia dintre companiile cu care colaborez i s-a atribuit titlul de „Compania cu cea mai rapidă creștere pe internet in 2013” și este din domeniul energiei eco-sustenabile.


Povestea vieții mele
M-am nascut în 22 Ianuarie 1986 în Timișoara. De la început am avut spiritul antreprenoriatului în sânge, dar am început să mă folosesc de el puțin mai târziu.
Când eram mic, părinții mei au trecut printr-o situație nu foarte fericită, care m-a determinat să îmi caut drumul încă de tânăr.
La 14 ani m-am înscris la Colegiul Național CD Loga din Timișoara, unde am urmat primele studii în domeniul informatic, iar după 4 ani, la terminarea liceului, am plecat în Italia, unde m-am înscris la facultatea de Medicină și Chirurgie.

În primul an de facultate, cu toată pasiunea pentru medicină, am înțeles că nimic nu mă poate ține departe de internet, așa că am pus bazele primului „blog”. A avut un succes relativ, având în vedere faptul că nu știam foarte multe despre bloguri la vremea aceea. Acei câțiva cititori care îmi urmăreau publicațiile în Google Reader, îmi dădeau o satisfacție enormă, lucru care m-a stimulat să studiez tot mai mult acele instrumente. Astfel am intrat în contact cu primele cunoștințe legate de motoarele de căutare și nu mi-a luat mult să înțeleg importanța lor pentru succesul online.

Doi ani mai târziu am pus pe picioare un al doilea blog, unul serios de data asta (care cu timpul s-a transformat în art31.ro, devenit mai apoi romaniarising) și imediat după ce l-am cunoscut pe amicul meu Alessandro (RIP), în 2004 am fondat împreună o companie de multimedia creativity. Exigențele momentului m-au împins să studiez tot mai mult, și cum tot mai multă lume dorea un blog în acea vreme, mi-am concentrat atenția asupra b2 până când am devenit expert in crearea de bloguri, și mai apoi de site-uri.

Am înţeles că mi-aş putea crea o carieră în acest domeniu şi de aceea, deşi am continuat cu profesarea în sectorul medical, nu am lăsat niciodată deoparte pasiunea pentru tot ce înseamnă web.
Astfel, în 2009 am pus bazele SEOCorp care urma să devină treptat un punct de întâlnire al profesioniştilor din domeniu şi o colecţie de articole pentru cei care doreau să înveţe sau să îşi perfecţioneze tehnicile în ceea ce priveşte optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare.

În 2013 rolurile s-au inversat, mediul online devenind principala ocupaţie pentru mine, iar medicina doar o pasiune. Astfel am fondat KikaWeb. Un proiect care doreşte să umple nevoia de adevăraţi experţi în ceea ce priveşte development, design şi marketing.

KikaWeb are o creştere constantă şi e tot mai cunoscută pe piaţă pentru performanţele cu care reuşim să furnizăm proiectele finalizate, cu cea mai mare eficienţă.

Astăzi
Mă concentrez complet pe proiecte online (şi rango.ro) şi lucrez să-mi construiesc o cariera de succes pe plan naţional. Mi-aş dori ca orice cuvânt pe care îl spun să se şi îndeplinească, dar niciodată nu poţi şti.

Din fericire, toate acestea mi-au adus mai mulţi bani decât am cheltuit, şi asta mă încurajează.


Într-o zi
Deşi ştiu că pe termen lung această carieră se poate considera una de foarte mare succes, nu este visul meu suprem. După ce îmi depăşesc limitele şi demonstrez că am cunoştinţele pentru un succes garantat, vreau să mă dedic complet binefacerii. Aşadar îmi doresc foarte mult să înfiinţez o asociaţie (ONG) cu un nume răsunător în România.

Sigur mă voi folosi de cunoştinţele în online pentru a atrage atenţia asupra organizaţiilor non-profit de acest gen.

Sper ca povestea mea să vă influenţeze şi pe voi să insistaţi şi să căutaţi succesul cu determinare. Ştiu că banii nu aduc fericirea, dar cu bani îi poţi face fericiţi pe mulţi alţii.

Mult succes în carierele voastre! Şi nu uitaţi să îmi scrieţi dacă aveţi întrebări.

One thought to “Cine sunt”

Lasă un răspuns