fashion blogger de succes

Cum Să Devii Beauty/Fashion Blogger De Succes. Tot Ce Trebuie Să Ştii

În acest articol voi împărtăşi cu tine tot ceea ce trebuie să ştii despre cum să devii beauty/fashion blogger, dar voi sublinia acele lucruri care fac diferenţa dintre o beauty blogger sau fashion blogger de succes şi sutele de fete care îşi încearcă norocul şi eşuează în fiecare zi.

Am citit în ultima perioadă mai multe articole legate de acest subiect şi îţi pot spune că ghidul meu conţine informaţii şi noţiuni pe care nu ţi le va spune nimeni altcineva.

Înainte de a începe trebuie să te atenţionez

cum sa devii fashion bloggerAceastă atenţionare este adresată tuturor fetelor care au ajuns la acest articol căutând pe Google „Cum să devii beauty blogger” sau „Cum să devii fashion blogger”.

Probabil te întrebi cine sunt eu să îţi vorbesc despre cum se devine o Beauty Blogger sau Fashion Blogger.

Nu vreau să crezi că peste noapte m-am transformat într-o frumoasă beauty/fashion blogger, deşi mi-ar fi plăcut foarte mult să am această ocupaţie.

Numele meu e Alin Macsim şi, printre multe alte lucruri pe care le fac, sunt consultant de imagine pentru cei care doresc să îşi îmbunătăţească propria autoritate online (authority).

Cu alte cuvinte, cred că am competenţele necesare să împart cu tine lecţiile pe care le-am învăţat eu, pentru a deveni beauty blogger/fashion blogger de succes.

Dacă doreşti să ştii mai multe despre mine, citeşte şi pagina „despre mine

O altă atenţionare, pentru cititorii mei fideli: nu am înnebunit când am ales acest subiect, sunt tot eu, cel dintotdeauna. Acest articol are scopul de a ajuta câteva amice care doresc să ajungă la succes în acest domeniu, şi de a dedica un articol publicului feminin, dar şi alte motive pe care le voi enumera mai târziu 🙂

Cum Să Devii Beauty/Fashion Blogger: Să Începem

O prăjitură, o cană de cafea, un laptop şi un card pentru a începe să faci shopping online. Ce ai vrea mai mult de atât de la viaţă?

Dacă în trecut acest lucru părea imposibil de realizat, acum există într-adevăr această figură şi se numeşte Beauty Blogger sau Fashion Blogger şi este unul dintre efectele colaterale produse de internet în societatea noastră.

Tocmai de la internet începe totul: să cunoşti internetul şi dinamicile care îl caracterizează este primul pas pentru a deveni Beauty/Fashion Blogger de succes.

Un prim motiv pentru care scriu acest articol este că mare parte dintre cei care scriu ghiduri despre cum să devii beauty/fashion blogger, se limitează la a povesti cum trebuie să fie o beauty/fashion blogger, nu cum se devine una.

Drumul către faliment

În fiecare dimineaţă sute de fete din jurul lumii se trezesc şi decid să devină beauty/fashion blogger. În linii mari, procesul este următorul:

1) Vizitezi carolinesmode.com sau scentofobsession.com şi te uiţi la blog în aşteptarea inspiraţiei.

2) Creezi, singură sau cu ajutorul unei cunoştinţe, un blog pe blogger.com sau wordpress.com

3) Inaugurezi blogul pe facebook, instagram, pinterest, twitter şi îţi inviţi prietenii să te urmărească.

4) Începi să publici propriile poze pe blog şi pe toate profilurile social media posibile.

5) Te entuziasmezi de aprecierile şi feedbackul prietenilor.

6) Te demoralizezi deoarece, în afară de prieteni, nu ai noi fani.

7) Continui să publici pe blog cu rezultate slabe.

8) Des – şi definitiv – abandonezi proiectul.

E o poveste tristă, ştiu.

Mai ales dacă ne gândim că domeniul beauty/fashion blogger este unul nou şi că, în România, cele faimoase se numără pe degete.

Fie că îţi vine să crezi sau nu, să devii beauty/fashion blogger înseamnă o profesie, iar în momentul de faţă există şanse mari ca o nouă beauty/fashion blogger să devină faimoasă.

Tot ceea ce trebuie să ştii şi să aplici, găseşti în continuare în acest articol. În plus, trebuie să îţi antrenezi răbdarea şi să te convingi că, fiind beauty/fashion bloggerul o profesie, pentru a practica această activitate trebuie să studiezi şi să cunoşti secretele meseriei.

Înainte de a conţinuă, uite alte articole care te-ar putea interesa:

Calea pentru a deveni Beauty/Fashion Blogger de succes

cum sa devii fashion blogger: incepe de aiciEşti pregătită pentru secretul care te va ajuta să devii beauty/fashion blogger?

Succesul unei beauty/fashion blogger este determinat de:

 • 30% competenţe în relaţii cu publicului
 • 30% cunoştinţe ale comportamentului consumatorului
 • 30% imaginea percepută de utilizatori
 • 10% experienţă în domeniul modei

Eşti surprinsă de aceste procente? Ţi se pare incredibil că moda ocupă un rol atât de secundar?

Primele trei capacităţi se concentrează într-o singură definiţie: Personal Branding

Ce înseamnă personal branding?

Înseamnă să promovezi tot ceea ce ţine de brandul tău personal, imaginea pe care ceilalţi utilizatori o percep când e vorba de tine.

Deschide un blog, învaţă să îl utilizezi, dar înainte de a deveni şi de a te defini Beauty/Fashion Blogger, fă în aşa fel încât să cunoşti dinamicile internetului:

 • cum să faci personal branding?
 • ce înseamnă community?
 • de ce să ştii ce înseamnă marketing online?

Doar 10% dintre cele care aleg să devină beauty/fashion blogger la nivel mondial, cunosc aceste dinamici şi tocmai acest 10% sunt cele care devin faimoase la nivel internaţional ca beauty/fashion blogger.

Dacă îţi place acest articol, te invit să rămâi în contact cu mine şi să primeşti articole viitoare dând un like paginii mele de Facebook.

 

 

 

O comunitate pentru a deveni Beauty/Fashion Blogger de Succes.

construieste o community in jurul tauConceptul de community este pe atât de important pe cât este de abstract.

Să îţi împărtăşesc un secret: pe internet nu vei fi niciodată ceea ce vrei să fii până când lumea nu te va vedea astfel.

Această idee stă la baza conceptului de community.

Să creezi o community înseamnă să interacţionezi cu persoanele şi utilizatorii, să creezi teme de dezbătut şi momente de discuţie, să îţi amplifici sfera de influenţă şi propria reţea de cunoştinţe: în acest fel utilizatorii vor avea încredere în tine şi te vor susţine.

Dar cum se construieşte o community?

Să îţi construieşti o community presupune aceleaşi cunoştinţe ale instrumentelor de personal branding: blog-ul, reţelele sociale şi platformele de distribuire.

Probabil toţi cunoaştem şi utilizăm Facebook, Pinterest, Twitter, WordPress, Google Plus, Youtube, Instagram, Blog Lovin şi altele, dar nu toţi ştim că fiecare dintre aceste instrumente prevede o utilizare complet diferită faţă de celelalte.

De exemplu, Facebook este un loc potrivit să îţi construieşti comunitatea. Pinterest este un loc potrivit pentru a vinde. Twitter este un instrument minunat pentru a actualiza fanii în legătură cu propriile activităţi cotidiene.

Problema este că mare parte dintre fete cred că pentru a construi o comunitate şi pentru a deveni beauty/fashion blogger de succes ajunge să inviţi toţi prietenii să dea like propriei pagini Facebook şi să publici apoi câteva poze pe propriul blog urmate de scurte texte în limba română sau engleză. Dar nimic nu este mai departe de adevăr decât asta.

Dacă citeşti şi alte articole din acest blog îţi vei da seama cât de vast este teritoriul din spatele reţelelor de socializare şi cât de multe noţiuni se învârt în jurul marketingului digital.

Din fericire, online găseşti tot ceea ce ai nevoie pentru a îmbunătăţi propriile competenţe şi pentru a deveni beauty/fashion blogger de succes. Dacă ai întrebări, pe Google găseşti mereu răspuns, iar dacă te înscrii la newsletter-ul acestui blog, vei primi emailuri cu cele mai noi strategii de marketing online.

De ce ai nevoie de marketing pentru a deveni o beauty/fashion blogger faimoasă

marketing online ca fashion bloggerÎţi împărtăşesc un alt lucru pe care probabil nu l-ai mai auzit:

Majoritatea celor devenite faimoase ca beauty/fashion blogger au fost şi sunt susţinute de agenţii sau consultanţi de marketing exact la fel ca mine, care implementează cele mai bune strategii şi instrumente oferite de internet.

Ai două opţiuni pentru a deveni beauty/fashion blogger de succes:

 • să plăteşti un consultant sau o agenţie
 • să începi să studiezi, imediat 😉

Marketingul online nu este altceva decât complexul tuturor acestor instrumentelor, dar implică şi studierea unei strategii, unui business plan, comportamentului utilizatorilor şi vizibilitatea online, pentru a îmbunătăţi rezultatele blogului în ceea ce priveşte vizitatorii şi vânzările.

Vrei să faci un salt de calitate? Creează un blog cu wordpress.

Poţi utiliza blogger.com, wordpress.com sau alte platforme gratuite pentru a face practică, dar saltul de calitate trebuie făcut mai devreme sau mai târziu. Toţi cei mai mari bloggeri şi beauty/fashion bloggeri utilizează exclusiv wordpress împreună cu un domeniu şi un hosting propriu.

De ce?

Imaginează-ţi că ai un blog independent de orice platformă, unde poţi intala orice template sau widget făcut să crească numărul de vizitatori pe blog.

WordPress împreună cu hosting şi domeniu propriu este soluţia aleasă şi de Caroline Blomst, Doina Ciobanu, Wendy Nguyen, Adrian Sîna, garancedore.com şi multe altele, dar şi de o mulţime de agenţii editoriale. Spre norocul tău, ajunge să întrebi în comentarii şi îţi voi spune cum să creezi un blog wordpress în 5 minute.

Dacă utilizezi deja wordpress.com de mult timp şi vrei să treci la un blog wordpress cu hosting propriu, nu rămâne decât să faci acelaşi lucru, lasă un comentariu mai jos şi îţi voi spune ce trebuie să faci.

Alte sfaturi practice pentru a deveni beauty/fashion blogger de succes

 • înainte de toate, citeşte cum să devii un blogger mai bun
 • intra pe pagina de servicii pentru a deveni Beauty/Fashion Blogger, pe care am construit-o pentru tine
 • dacă studiezi moda, nu publica proiecte ciudate şi produse de nişă: dacă vrei să te urmărească masele, trebuie să fii interesantă pentru mase
 • scrie despre mase, dar nu scrie ceea ce scriu masele
 • nu deschide un blog cu blogger ci învaţă să utilizezi imediat wordpress: cele mai mari bloguri din lume utilizează wordpress
 • fii frumoasă, dar nu exagera: imperfecţiunile arată latura umană, iar latura umană generează empatie în rândul utilizatorilor
 • până când o să fii copleşită de volum, răspunde la toate comentariile atât pe blog cât şi pe paginile social media
 • învaţă să faci poze frumoase şi asigură-te că aşa le vor vedea şi ceilalţi
 • dacă publici informaţii despre relaţia ta sentimentală, atenţie la consecinţele ce le pot avea schimbările din viaţa sentimentală asupra blogului
 • design-ul blogului tău trebuie să fie mai frumos decât al oricărui alt blog, deci nu te mulţumiţi şi cere părerea unui expert
 • dacă poţi investi o mică sumă de bani în blogul tău, designul şi publicitatea sunt cele mai bune alegeri
 • fii mereu tu însăţi încercând să transmiţi creativitate şi pasiune, dar păstrează mereu contactul cu propriul public
 • caută sponsorizări, oricât de mici. Începe cu magazinele din oraşul tău
 • înscrie-te la newsletter-ul meu pentru a primi mereu conţinuturi utile
 • copiază de la cele mai bune, dar îmbunătăţeşte mereu ceea ce copiezi

În final, dar la fel de important: meritul

Te asigur că este foarte dificil pentru un bărbat să scrie despre cum să devii o beauty/fashion blogger 🙂

Deci, îţi cer doar să îmi răsplăteşti efortul împărtăşind acest articol pe facebook sau trimiţându-l unei prietene care doreşte să devină beauty/fashion blogger. Foloseşte butoanele de mai jos:

[simple-social-share]

Îţi mulţumesc pentru lectură şi îţi urez mult succes în carieră 🙂

Amicul tău online,
Alin Macsim Business Marketing Specialist

 

 

PS: Pentru orice întrebare sau părere personală, discuţia continuă în comentarii!

Alin Macsim

Sunt un wordpress entusiast, un blogger căruia îi place să scrie despre creşterea personală şi în afaceri şi un mare iubitor de marketing în general. Mă găseşti pe Facebook, Twitter şi Google+. Promit să îţi accept prietenia.

Lasă un răspuns