Leo Babauta antreprenor online

Cum să creezi un business online de la zero

Să creezi un business online de la zero e posibil, dacă ştii ce trebuie să faci.

Pentru a începe acest proces îţi voi împărtăşi 17 sfaturi utile ale unuia dintre cei mai mari antreprenori online şi 2 de la mine.

Cuvintele acestuia au devenit reguli pe care mulţi profesionişti le-au respectat pentru a-şi asigura viitorul online.

Crearea business-ului după exemplul lui Leo Babauta

În 2007, Leo Babauta, un simplu profesor, decide să îşi schimbe complet cursul vieţii. Faţă de mulţi alţi americani, el alege să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă şi sănătatea propriului corp. Astfel, începe să alerge, să facă sport şi să mediteze. Cu alte cuvinte renunţă la proastele obiceiuri din viaţa lui.

Pentru a-şi alimenta pripria motivaţie, Leo Babauta decide să creeze un blog. Îl numeşte Zenhabits şi începe să scrie primele obiective, descoperiri şi rezultate obţinute.

Leo Babauta antreprenor onlineDevine un mare succes. Într-un singur an, blogul lui devine „cel mai important blog de creştere personală din lume„, cu sute de mii de înscrişi. În 2011 Zenhabits aparţine topului primelor 10 cele mai citite bloguri de pe glob, cu mai mult de un milion de înscrişi.

Cu publicarea ebook-urilor şi cursurilor sale plătite, Babauta a devenit extrem de bogat şi a finanţat multe dintre asociaţiile non-profit dedicate sănătăţii şi sportului.

Cu alte cuvinte, Leo Babauta este astăzi legendă. Mai ales pentru cine doreşte să îşi pornească o activitate online bazată pe competenţe.

Cine nu visează să creeze un business online ca şi al lui Leo şi să câştige bani scriind despre propriile pasiuni? 🙂

Sfaturile lui Leo Babauta pentru crearea unui Business

1. Caută oportunităţile. Deschide ochi şi încearcă să înţelegi care ar putea fi necesităţile persoanelor şi posibilele soluţii la problemele lor. Cum ai putea îmbunătăţi viaţa altora? Ce produs sau serviciu poţi crea pentru începerea unei activităţi online şi pentru a-ţi crea un business?

2. Dacă eşti nerăbdător să începi înseamnă că ai ceva bun în minte. De fiecare dată când am idei bune sunt foarte entuziasmat. Vorbesc cu toată lumea despre acel lucru. Mă gândesc şi noaptea. Nu reuşesc să stau într-un loc din cauza emoţiilor.

3. Pleacă de la puţin. Persoanele încearcă să creeze un business şi să îl lanseze în cel mai grandios mod posibil. Acest lucru este prima greşeală pe care o poţi face. Începe de la cea mai mică realitate, lasă-ţi prietenii şi rudele să fie primii consumatori ai produsului tău, după aceea poţi lăsa şi alte persoane să îl testeze. Aminteşte-ţi mereu că cea mai bună publicitate este „din vorbă-n vorbă” şi satisfacţia clienţilor tăi.

4. Cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să nu începi. Nu există faliment mai mare decât acela de a nu fi început ceva. Dacă mediul online oferă ceva minunat, este tocmai faptul că multe idei sunt realizabile fără mari costuri. Să încerci e important, vei avea mereu posibilitatea de a face îmbunătăţiri pe parcurs.

5. Creează un blog. Este cel mai bun mod de a face publicitate business-ului tău şi de a difuza informaţii şi conţinuturi gratuite. Demonstrează predilecţia ta de a distribui conţinuturi valoroase, ajută persoanele fără să ceri nimic în schimb pentru că şi ele îţi vor face o favoare ţie.

6. Nu utiliza SEO, Social Media Marketing sau Viral Marketing. Aceste lucruri nu au valoare pentru persoane.

7. Mai mult de atât, generează valoare. Construieşte ceva bun, iar persoanele vor face mare parte din marketing pentru tine. Creează articole şi conţinuturi de valoare, iar blogul tău nu va avea nevoie de SEO.

8. Începe să înveţi. Am început business-ul meu online fără bani mulţumită serviciilor gratuite sau foarte ieftine. Doar după ce am început să câştig câţiva bani mi-am permis să plătesc orice serviciu şi chiar să angajez alte persoane. Începe să faci bani cât mai repede posibil prin vânzarea unui ebook, serviciu sau produs, care să aibă o valoare reală. Crearea unui business trebuie să fie un lucru instructiv şi pentru tine.

9. Publicitatea este un model urât de business. Când faci bani prin bannere publicitare, ce anume vinzi? Atenţia audienţei tale, nimic mai mult sau mai puţin! Acesta este un lucru foarte urât pe care persoanele care te urmăresc nu îl vor aprecia. Mai degrabă fă tot ce e posibil pentru a-ţi încânta publicul şi pentru a încuraja persoanele să cumpere produsul tău.

10. Uită de numere. În mod specific, simplifică-ţi activitatea şi uită de obiective sau target-uri. Un milion de pagini vizitate, zeci de mii de înscrişi, jumătate de milion facturat. Mai degrabă fii îngrijorat de cât de mult îţi ajuţi clienţii. Câtă valoare le aduci? Cum îi poţi face fericiţi? Înainte de crearea unui business trebuie să fii conştient că totul se învârte în jurul persoanelor.

11. Fericirea vine curând. O mulţime de persoane se străduiesc să atingă anumite obiective sau să se lanseze într-un mod exagerat. Fericirea nu vine din depăşirea unui prag ci din ceea ce faci pentru a ajunge acolo. Fii fericit de la început chiar şi pentru cele mai mici satisfacţii. Asigura-te că faci ceva care să îţi placă, iar fericirea va veni curând.

12. Uită de perfecţiune. Prea multe persoane pierd o grămadă de timp încercând să creeze propriul produs, blog, site sau lansare perfectă, dar niciodată nu va fi de-ajuns. Căutarea perfecţiunii poate limita vânzările. Mai degrabă ocupă-te de a încerca, obţine câteva feedback-uri, îmbunătăţeşte şi la final repetă tot ciclul.

13. Uită de Business Plan. Planificarea, ca şi perfecţionarea, nu este utilă decât în cazul în care obiectivul tău este să creezi o companie multinaţională. Business Plan-ul se construieşte cu ajutorul informaţiilor ipotetice. În schimb experimentează, analizează feedback-urile primite pentru a face mai bine ceea ce faci. În crearea unui business flexibilitatea este cel mai important lucru.

14. Începe totul de acasă şi de la prietenii tăi. Nu ai nevoie de un birou în cea mai mare parte a activităţilor. Dacă vrei să înveţi să alergi nu ai nevoie de încălţăminte nouă (este doar o scuză), iar pentru începerea unui nou business nu trebuie să închiriezi un birou sau să faci investiţii de orice fel. Ar fi doar o pierdere de bani. Începe cu prietenii tăi, care împărtăşesc aceleaşi pasiuni.

15. Concentrează-te pe lucrurile importante. Foarte des se întâmplă ca persoanele să se oprească la analizarea statisticilor, a social media şi alţi factori deloc importanţi. Tu concentrează-te pe crearea unui produs sau informaţii care să aibă o valoare pentru persoanele care te urmăresc.

16. Înconjoară-te de persoane interesante. Să ai o mulţime de prieteni care fac lucruri fascinante poate fi pentru tine o mare sursă de inspiraţie. Aceiaşi prieteni îţi pot da multe sfaturi importante şi feedback. Persoanele din jurul tău şi obiceiurile lor contează mai mult decât crezi.

17. Învaţă să fii mulţumit şi fără să cunoşti viitorul. Nu poţi prevedea orice lucru se va întâmpla business-ului tău. Aşa cum spun marii guru ai meditaţiei „învaţă să trăieşti în prezent şi lasă deoparte enxietatea trecutului şi viitorului”

18. Fii perseverent. Acest sfat este de la mine. Aminteşte-ţi să mergi mereu înainte şi să îţi urmezi visul.

19. Fii recunoscător. Acest sfat este tot de la mine. Aminteşte-ţi să mulţumeşti mereu pentru tot ceea ce ţi se întâmplă pe parcurs, fie că sunt lucruri pozitive sau negative, ele te ajută să te formezi şi să creşti.

20. ————

Asta e tot. Cred că aceste 20 de sfaturi simple îţi vor fi într-adevăr utile. Dacă ţi s-a întâmplat să intri în lumea business-ului de ceva timp, cu siguranţă ai înţeles cât de clare şi valoroase sunt aceste sfaturi pentru cei care sunt încă la început de drum.

Mai important pentru mine este să primesc sfaturile tale, rezultatul experienţelor personale. De aceea te invit să completezi numărul 20 într-un comentariu.

Te salută amicul tău online,

Alin Macsim Business Marketing Specialist

Alin Macsim

Sunt un wordpress entusiast, un blogger căruia îi place să scrie despre creşterea personală şi în afaceri şi un mare iubitor de marketing în general. Mă găseşti pe Facebook, Twitter şi Google+. Promit să îţi accept prietenia.

One thought to “Cum să creezi un business online de la zero”

Lasă un răspuns