castiga bani cu blogul tau

Cum să câştigi bani cu un blog: ghidul definitiv

Acesta e ghidul meu personal despre cum să câştigi bani cu un blog.

Citind în continuare vei învăţa cum să devii un expert, care sunt cele mai bune strategii pentru a construi un venit şi cum să faci parte din acel mic procent de persoane care reuşesc să trăiască cu ajutorul unui blog.

Îţi voi povesti atât povestea mea cât şi a celor care, la fel ca mine, au ca sursă de venit principală activitatea online.

Citeşte acest articol doar dacă eşti foarte motivat şi crezi că ai doza necesară de încredere în propria capacitate de a avea rezultate extraordinare.

Cred că acesta este unul dintre cele mai bune articole pe care le-am scris vreodată. Să începem!

Câştigă cu un blog!

blogger profesionistAcum câţiva ani, într-o dup-amiază, eram pe terasa Maximvs în piaţa Unirii, Timişoara. Eram împreună cu un prieten apropiat, care avea nevoie de un sfat sincer.

Ca orice alt tânăr de vârstă mea, îşi punea o întrebare firească. Cum este posibil să devin un expert al propriului hobby, să mă fac cunoscut şi să am un venit mulţumită competenţelor mele?

O întrebare potrivită, nu crezi?

Bine-nţeles, punctul de vedere pe care m-am focalizat a fost acela al unei persoane care câştigă deja de pe urma unui blog, în mai puţin de un an, construindu-şi o reputaţie cu ajutorul propriilor pasiuni. Cu alte cuvinte, punctul meu de vedere.

Întrebarea sa era cea mai potrivită în acel moment, pentru că voiam să scriu despre acest subiect de foarte multă vreme, iar această oportunitate a fost cea mai bună scuză să o fac.

În continuare îţi voi descrie un ghid, un traseu. Este vorba despre traseul meu.

Dacă acum 10 ani aş fi ştiut toate aceste lucruri, probabil că nu mi-ar fi luat atât de mult timp să ajung unde am ajuns acum. De aceea te sfătuiesc să consideri preţioasă povestea mea, care te-ar putea ajuta să atingi niveluri impresionante în puţin timp.

Reţeta secretă pentru a deveni un expert şi pentru a construi un venit cu ajutorul propriilor pasiuni

Pasiunea pentru a scrieIngredientul secret este PASIUNEA!

Nu vei deveni niciodată un expert dacă nu te interesează ceva în mod special şi nu e posibil să câştigi cu un blog dacă nu ai un subiect important despre care să scrii.

Nu poţi deveni un expert într-un domeniu care nu te pasionează sau pentru care nu simţi o dorinţa arzătoare.

Pasiunea ta ar putea avea legătură cu orice subiect: dans, animale de companie, marketing, fitness, diete, bani sau chiar veveriţe sinucigaşe australiene (da, există!).

Sfatul meu este să faci o pasiune din orice a schimbat cursul evenimentelor din viaţa ta!

Fiecare dintre noi are propria poveste şi tocmai această poveste ne face diferiţi unii faţă de alţii.

Tu probabil ai întâmpinat deja probleme pe care alţii se pregătesc să le înfrunte, ai găsit soluţii pe care alţii nu le cunosc încă. Deci, te sfătuiesc să îţi spui povestea şi să împărtăşeşti soluţiile tale.

Găseşte acel ceva care te face diferit faţă de ceilalţi şi fă-l să fie punctul tău forte, mesajul tău. Acesta este secretul celor care reuşesc să aibă un venit cu ajutorul unui blog.

Atunci când eram mic, de exemplu, nu mă interesau maşinile şi fotbalul. Mare parte din timp o petreceam pe calculator acasă la un prieten foarte bun şi astfel am făcut din asta o pasiune.

Dacă intenţia ta este de a deschide un blog sau un business care să aibă legătură cu fotbalul, există deja o diferenţă între tine şi toţi cei care nu sunt pasionaţi destul cât să pornească într-o astfel de aventură. Treci la acţiune, iar ăsta este primul pas spre succesul şi ieşirea ta din ordinar.

De la pasiune la acţiune

Aşa cum îţi spuneam mai devreme, cel mai important lucru este să începi. Când vei trece la acţiune, vei simţi o mare plăcere, iar această plăcere este datorată faptului că ai ales să îţi controlezi cursul vieţii.

Primul pas pentru un venit cu ajutorul blogului.

Nu ai nevoie de foarte multe, chiar şi cea mai mică schimbare îţi poate da cea mai mare plăcere şi satisfacţie de tine însuţi.

Dar care este prima schimbare?

Pentru mine a fost întotdeauna planul iniţial.

Ai nevoie de o foaie de hârtie, sau de un carneţel (în cazul meu este un carneţel Quo Vadis cu coperta verde) şi un pix simplu. Dacă ştii deja ce este Evernote, şi acesta poate fi un instrument fantastic!

Perfect, acum este momentul să începem traseul spre a deveni un expert.

Începe prin a scrie tot ceea ce îţi trece prin minte, este foarte important să fii creativ. Scrie-ţi obiectivele şi competenţele, chiar şi pe cele la care trebuie să mai lucrezi. Derulează-ţi viaţa, aminteşte-ţi toate experienţele care au însemnat ceva pentru ţine şi care te-au apropiat de pasiunea ta.

Acest lucru ar trebui să te motiveze foarte mult, iar a fi motivat este prima cerinţă pentru a putea avea un venit din propriul blog.

Din pasiunea ta va trebui să creezi un venit, deci să începem prin a privi propriul hobby ca pe o adevărată piaţă de desfacere.
Dacă te pasionează fotbalul, de azi înainte sectorul activităţii tale va fi acest sport, iar dacă pasiunea ta este moda, domeniul tău de activitate se va desfăşura în jurul a tot ceea ce înseamnă fashion.

Cu cât sectorul tău va fi mai specific, cu atât vor fi mai puţine persoane care să vorbească despre subiectele tale şi cu atât mai puţin îţi va lua să ai succes şi să câştigi cu ajutorul blogului.

Am un prieten foarte apropiat pasionat de marketing şi strategii publicitare pentru videogames. Deci, sectorul lui de referinţă nu va fi marketingul ci doar acea parte din marketing care se ocupă de jocuri video. Crezi că are mulţi concurenţi?

Bine-nţeles că nu, va fi unul dintre foarte puţini, iar toţi cei interesaţi îl vor ascultă.

Când vei înţelege care este sectorul tău de referinţă, este important să îl studiezi în detaliu. Pentru a fi expert trebuie să gândeşti ca un expert.

Studiază-l din punct de vedere economic, publicitar, al ramificaţiilor, etc. Descoperă care sunt persoanele influente şi companiile mari care fac parte din acel sector, dar mai ales descoperă care sunt experţii care se adresează deja acelui sector!

Pentru a deveni expert trebuie să intri în cercul de experţi

Beauty bloggerSă presupunem că sunt o fată şi că tocmai am ales să îmi deschid primul beauty blog (ok, ştiu că nu mi se potriveşte, dar să continuăm să presupunem).

Din întâmplare, sau pentru că mi-am dat sufletul să scriu cel mai complet articol despre fondul de ten, mă menţionează într-un blog-post Maria, de la Special Koko.

Poţi doar să îţi imaginezi câtă faimă mi-ar putea aduce acest lucru? Considerând faptul că Maria este o expertă, sau lider de opinie în domeniul beauty, în ochii cititorilor ei şi eu voi deveni la fel.

Este foarte important să faci o listă cu toţi marii experţi din sectorul tău, pentru două simple motive:

 1. Să înveţi mereu de la cei mai buni
 2. Să interacţionezi până când te observă

Sfatul meu este să îţi deschizi un account twitter, să înveţi să îl utilizezi şi să creezi o listă cu experţii din domeniul tău.

În acel moment îi vei putea urmări constant şi vei putea învăţa tehnicile pe care le utilizează.

Este foarte important să interacţionezi cu aceste persoane pentru a deveni influent şi pentru a avea un venit cu ajutorul blogului. Răspunde întrebărilor lor, comentează la consideraţiile pe care le publică aceştia, citează-i în tweet-urile tale; te vor observă.

Te sfătuiesc să utilizezi Twitter deoarece acesta este instrumentul social media al celor pasionaţi şi care vor să rămână în contact cu persoanele care împărtăşesc acelaşi mod de gândire. Pe twitter vei putea construi foarte uşor paşii următori ai poveştii tale, dacă ai lucruri importante de spus.

Te sfătuiesc să rămâi în această fază câteva săptămâni la rând, sau chiar una-două luni. Această fază de învăţare şi de ascultare pro-activă a propriului sector este extrem de importantă pentru a putea realiza ceva extraordinar.

Aminteşte-ţi mereu că cei mai buni au învăţat de la cei mai buni şi des, pentru a învaţă, ajunge să mergi pe urmele maestrului.

Online trebuie să fii tu însuţi, să îţi pui în joc identitatea pentru că lumea vrea să ştie pe cine are în faţă. De aceea te sfătuiesc să selectezi câteva poze interesante şi o bună descriere a ta. Încearcă să fii simpatic tuturor.

Nu te limita la piaţa românească. Poţi să îţi limitezi activitatea pentru România şi să scrii în română, dar dacă ştii să scrii în engleză, este important să descoperi şi să urmezi şi experţii de peste ocean; de cele mai multe ori sunt cu mulţi ani înaintea noastră, iar dacă alegi să îi studiezi s-ar putea să descoperi o poziţie de avantaj faţă de ceilalţi experţi din domeniul tău de activitate.

Învaţă tot ceea ce poţi despre pasiunea ta şi încearcă să devii un expert.

Lasă-mă să îţi împărtăşesc un secret.

Să petreci ore întregi pe twitter pentru a citi mii de bloguri din domeniul tău este o mare pierdere de timp.

Probabil că acum te gândeşti că încep să o iau razna: „tocmai mi-ai spus să mă înscriu pe twitter şi să petrec timp pentru a-i urmări pe experţii din domeniul meu!”

Ok, ai dreptate, şi nu am greşit cu nimic în ceea ce ţi-am spus. Nu te-am invitat la întâmplare să îi urmăreşti pe cei mai mari experţi din domeniul tău. Te sfătuiesc să nu urmăreşti mai mult de 15 pe Twitter şi nu mai mult de 5 bloguri, dintre aceştia.

Motivul este unul foarte simplu: nu toate acele lucruri pe care lumea le scrie sunt într-adevat necesare şi, des, să petreci ore pentru a citi tweeturi este o mare pierdere de timp.

De aceea asigură-te că urmăreşti doar acele puţine persoane care sunt într-adevăr experte şi care au publicat cărţi şi interviuri despre interesele tale.

Din acest moment (al doilea pas) încearcă să nu îţi petreci pe twitter mai mult de una sau două ore pe zi.

Acum vreau să îţi dezvălui adevăratul secret al experţilor.
Nu este un mare secret, cel puţin asta au spus toţi experţii din lume: cel mai mare avantaj l-au atribuit faptului că au citit foarte multe cărţi despre acelaşi subiect.

Cărţile au o valoare mult mai mare decât simple tweeturi şi conţin noţiuni, tehnici, strategii şi concluzii interesante.

Te avertizez, nu mă interesează dacă până astăzi ai considerat cărţile la fel de neinteresante cum o consideri pe soacra ta. Chiar dacă în viaţa ta ai citit doar ceea ce crezi că te-a ajutat să treci bacul la română, este important ca de astăzi înainte să iei în mâna toate cele mai interesante cărţi care vorbesc despre domeniul tău de activitate şi interes.

Te sfătuiesc să îmi urmezi exemplul şi să vizitezi amazon.com. Cumpără chiar şi mai mult de o carte şi, treptat, umple-ţi casa cu aceste cărţi. Dacă vrei să economiseşti şi ai un kindle sau un ipad, cumpără-le în versiunea digitală!

De fiecare dată când vei avea un minut liber, va trebui să te obligi să iei în mâna o carte s să citeşti cât mai multe pagini. Nu contează dacă ţi se pare că îţi aminteşti prea puţin din ceea ce citeşti, multe cărţi conţin informaţii foarte similare şi dacă citeşti atât de multe cărţi, la un moment dat îţi vei aminti foarte multe lucruri.

Dacă vrei să ai un venit de pe urma blogului, acesta este un pas foarte important.

De fiecare dată când ai ocazia să citeşti, fii mândru de ţine însuţi. Ai trecut la acţiune, înveţi, păşeşti pe drumul trasat deja de către experţi, persoane care câştigă bani scriind, împărtăşind propria părere, făcând consultanţă şi vânzând prin sisteme de afiliere.

Insearca să rămâi motivat. Mereu!

A sosit momentul să te propui ca şi expert şi să îţi măreşti sfera de influenţă

influencer, opinion liderDacă ai ales o carieră ca şi expert în tot ceea ce priveşte mediul online şi vrei să câştigi cu un blog, trebuie să te atenţionez: va trebui să ai două pasiuni şi două sectoare de activitate, al tău şi al web marketingului. Pe internet (dar şi în viaţa de zi cu zi) să ştii să te vinzi înseamnă totul!

Nu te îngrijora, nu va trebui să o iei razna în căutarea informaţiilor potrivite: pe site-ul rango.ro ai aproape tot ceea ce îţi trebuie. Dacă vei fi interesat să citeşti toate articolele mele (nu sunt încă foarte multe) vei învaţă jumătate din cunoştinţele mele!

Deci a sosit momentul să începi să îţi creezi o prezenţă solidă online, cu scopul de a putea câstiga bani cu ajutorul blogului.

Pentru a-ţi construi prezenţa online ai nevoie de câteva instrumente: twitter, facebook, google+, linkedin, etc, dar în mod special ai nevoie de un blog.

De ce un blog? Pentru că blogul este reflexia imaginii tale online: vei putea alege grafica, funcţiile, stilul, dar cel mai important, este un instrument care nu limitează capacitatea ta de expresie.

Cu alte cuvinte, toate celelalte profiluri ale tale (facebook, twitter, linkedin, google+, etc) nu vor fi altceva decât simple instrumente pentru a trimite publicul tău spre blog.

Influencer pe retelele de socializare

Blogul va fi magazinul tău online în care îţi expui competenţele, îţi împărtăşeşti cunoştinţele şi îţi vinzi capacităţile.

Succesul blogului tău va determina succesul tău economic, deci te sfătuiesc să îi dai importanţa potrivită. Mie mi-a luat 6 ani pentru a ajunge la succesul actual. Pentru asta am deschis şi închis câteva bloguri şi am învăţat din propriile greşeli, dar mulţumită lucrurilor pe care ţi le povestesc în acest articol tu vei avea posibilitatea de a merge pe calea potrivită încă de la început.

Acest articol nu este un ghid pentru a crea un blog de succes, dar pe blogul meu cu siguranţă vei găsi toate informaţiile şi pentru asta.

Înainte de a crea un blog, vreau să te atenţionez asupra unui lucru: pentru a fi un blogger profesionist şi pentru a avea un venit, trebuie să ai un blog profesional. Să nu crezi că sunt de-ajuns servicii gratuite ca şi blogger sau wordpress.com pentru a crea un blog de succes.

De aceea te sfătuiesc să iei în considerare crearea unui blog „ca la carte”. Te poate costa 30-60€ dacă îl faci de unul singur, sau 300€ dacă îl realizează un expert.

Dacă vrei să te ocupi pe cont propriu, poţi citi acest ghid complet:
Creează un blog wordpress de succes

Un sfat într-adevăr interesant: în ghidul de mai sus te voi învăţa să creezi un blog wordpress cumpărând serviciul de la namebox.ro, iar dacă din orice motiv se întâmplă să nu reuşeşti să creezi un blog sau să abandonezi ideea de a deveni blogger, poţi cere înapoi banii tăi în termen de 30 de zile. Mai mult, poţi face plata trimestral la pachetele de hosting.

Odată creat blogul, citeşte aceste articole în ordine:

 1. De ce ar trebui să creezi un blog şi de ce vrea lumea să citească ideile tale
 2. De ce Social Networkurile nu sunt bune de nimic – Personal Branding
 3. Cele 9 principii pentru a scrie articole influente
 4. 50 de strategii minunate pentru a avea succes cu blogul
 5. Cum să creezi un business online de la zero: cele 17 reguli pe care trebuie să le cunoşti
 6. Cea mai bună strategie online
 7. Cum să creezi articole extraordinare mulţumită persuasiunii şi copyrighting-ului
 8. Newsletter-ul este secretul pentru a câştiga cu ajutorul blogului tău
 9. Cum să devi blogger de succes şi să îţi îmbunătăţeşti blogul
 10. O vizibilitate sporită a blogului tău cu ajutorul Marketingului pe Conţinuturi

Te asigur că, dacă vei avea răbdarea şi determinarea de a citi acete 10 articole fără să te pierzi în alte site-uri şi în alte mii de astfel de informaţii, zi după zi vei reuşi să îţi creezi business-ul online şi să câştigi cu ajutorul unui blog.

Cel puţin la început e posibil să îţi fie dificil să găseşti inspiraţia pentru a scrie ceva. De aceea te sfătuiesc să citeşti mult pe blogurile internaţionale (mai ales americane şi englezeşti) şi să vezi care sunt cele mai bune articole. După aceea poţi face un mix între acele articole şi cunoştinţele tale pentru a scrie un articol pe acea temă.

Ţi se poate întâmpla să nu vrei să scrii şi să actualizezi blogul (mai ales după câteva zile în care nu te ocupi de asta), ceea ce este absolut normal! Este ca şi atunci când decizi să te înscrii la sală: cu cât mergi mai mult, cu atât îţi place mai mult să mergi.

Nu există o soluţie pentru asta…trebuie să te pui pe scaun în faţa calculatorului şi să te ocupi. Inspiraţia vine scriind!

Ce trebuie să ştii e că a câştiga cu un blog este o ocupaţie serioasă şi înainte de a ajunge la succes, trebuie să ai voinţă multă şi să nu îţi pierzi obiectivul.

Să nu crezi că vei putea câştiga de pe urmă pasiunilor tale încă din prima zi de la deschiderea blogului. Asta este iluzia cea mai mare, a celor mai mulţi. Va trebui mai întâi să scrii şi să îţi construieşti un public de cititori fideli.

Conţinuturile tale trebuie să fie extraordinare. Opreşte-te o clipă şi gândeşte-te cât entuziasm trebuie să fi pus eu pentru a scrie acest articol. Este foarte lung, aşa-i?

Puţin câte puţin va începe să crească şi numărul de cititori şi atunci vei putea să te ocupi de aspectul câştigurilor.

Pentru a creşte publicul este important să înveţi să te foloseşti de instrumentele pe care ţi le oferă mediul online. Dacă nu ai probleme în utilizarea profesională a reţelelor sociale ca twitter, facebook, google+ şi instagram, vei fi capabil să obţi rezultate incredibile.

Uite câteva ghiduri profesionale pe care le creez pentru tine:

 1. Twitter şi Marketingul
 2. Google+ şi Authorship-ul
 3. Facebook şi numărul de Like-uri
 4. Instagram şi follower-ii
 5. LinkedIn şi ofertele de muncă

Acum, să continuăm!

Cum să câştigi cu un blog online?

Ok, în acest moment îmi vin în minte două întrebări, iar pentru încheierea acestui articol mă voi strădui să îţi dau răspunsuri complete.

1) Când pot începe să câştig cu un blog?
Există un număr de vizitatori minim pe care să îl am înainte de a putea să câştig bani? Îmi convine să aştept?

Depinde de sectorul pe care l-ai ales.

rango.ro mi-a adus un venit de la primii 40 de vizitatori unici pe zi, dar s-a întâmplat cu siguranţă din două motive:

 • blogul meu este un blog de nişă: marketingul este o disciplină care nu interesează pe toată lumea. Suntem puţini, iar primii 40 de cititori sunt echivalentul a 1000 de cititori ai unui blog despre sport sau monden. Pentru un blog de marketing, să ai 2000 de cititori unici pe zi înseamnă să fi printre cei mai buni, pentru un blog monden înseamnă să fi aproape inexistent.
 • am pus cititorii pe primul loc: nu ştiu dacă ai observat, dar blogul meu nu este unul cu mii de articole. Acest lucru se întâmplă deoarece fiecare articol este scris în mai multe zile şi supus unui proces de distribuire care ocupă foarte mult timp. În acest fel mă asigur că public conţinuturi importante şi bine documentate (unde ai mai găsit un articol atât de complet despre cum să câştigi bani cu ajutorul unui blog?), pentru că lumea apreciază acest lucru şi va considera blogul meu un punct de referinţă. Atunci când devi un punct de referinţă, un expert, persoanele încep să aibă încredere în tine şi îţi achiziţionează produsele.

Ok Alin, dar care produse?” Să mergem înainte, voi răspunde imediat întrebării.

2) Cum câştigă bani bloggerii
Asta e întrebarea pe care probabil ai aşteptat-o pe toată durata lecturii: Cum se poate câştiga dintr-un blog? Care sunt cele mai utilizate tehnici? Răspund pe rând.

Dacă nu deschizi un blog despre fotbal, monden sau despre orice alt subiect general căutat de persoane inconştiente, încearcă să eviţi google adsense sau metode publicitare tradiţionale (banner sau link). Aceste metode nu fac altceva decât să enerveze cititorii, cu publicitate fără relevanţă pentru conţinuturile blogului.

În plus, bannerele şi serviciile ca şi Adsense te ajută să câştigi ceva doar dacă ai un blog capabil să obţină minim 10.000 de vizitatori unici pe zi (vizitatorii unici sunt cei număraţi doar o dată).

Strategia mea pentru a câştigă bani cu un blog este cu siguranţă mai eficientă şi corectă din punct de vedere etic. Aceştia sunt paşii de urmat:

 1. Studiază sectorul
 2. Creează un blog profesional
 3. Exercită o bună influenţă
 4. Uimeşte-ţi cititorii cu conţinuturi minunate
 5. Creează un raport cu cititorii şi fă în aşa fel încât aceştia să îţi susţină activitatea
 6. Simpatizează cu publicul tău (cititorul ideal este cel care se afecţionează de blogul tău)
 7. Creează produse relevante pentru blogul tău, pe care să le vinzi (vom vedea după aceea care produse)
 8. Vinde produse externe mulţumită sistemelor de afiliere
 9. Utilizează strategii clasice odată atins un număr mare de cititori

Ce produse să creezi

Lasă-mă să clarific un lucru. Dacă vei face bine toţi paşii de mai sus, cititorii tăi vor iubi conţinuturile tale! Persoanele care te urmăresc vor aştepta cu sufletul la gură să mai citească ceva scris de tine, în plus vor avea încredere profesională şi respect faţă de tine.

Din acest motiv, vor fi nerăbdători să cumpere cartea ta (sau ebook), un produs pe care l-ai creat sau să încerce produsele pe care le recomanzi.

Astfel devine posibil să câştigi cu un blog!

Sfatul meu cel mai important este unul singur: încă de când creezi blogul, începe să te gândeşti la realizarea produsului tău. Un mare număr de bloggeri afirmă că este imposibil să câştigi bani cu ajutorul unui blog dacă nu ai încercat să vinzi ceva. Adevărul este că persoanele vor să cumpere produsele tale, de aceea trebuie să creezi unul!

Opţiunea 1: ebook

Să scrii un ebook este ceva foarte simplu. Nu trebuie să fii un scriitor profesionist pentru a-ţi permite luxul de a-ţi exprima cunoştinţele sub forma unui document de text şi să câştigi de pe urma vânzării acestuia.

Sunt de-ajuns 30-100 de pagini scrise cu text mare, important este ca acestea să conţină informaţii utile şi importante.

Un alt lucru de care ai nevoie este o landing page, adică o pagină de vânzare unde să poţi convinge cititorii să cumpere ebook-ul.

Pentru a crea o landing page de succes, poţi găsi ghiduri şi tutoriale pe internet, destul să cauţi pe Google. Instrumentul meu preferat este Profit Builder, plugin ideal pentru a crea landing pages.

Aceste pagini te ajută să vinzi mai mult, să atragi noi clienţi şi să câştigi de pe urma blogului. În plus, pentru a vinde îţi ajunge un cont de paypal.

Acum te rog să rămâi calm şi concentrat, vei avea timp să înveţi toate acestea, iar cel mai important lucru rămâne să ai succes cu blogul.

Dacă vrei un exemplu concret, ţi-l pot oferi pe al meu. Acum câţiva ani am scris un articol minunat despre cum să devii beauty blogger. Online erau foarte puţine materiale de acest gen, lucru care mi-a permis să obţin mii de vizitatori doar cu acest articol. Având în vedere această oportunitate, am scris şi un ebook de 70 de pagini despre cum să devii beauty blogger şi cum este posibil să câştigi cu ajutorul unui blog de acest gen, şi am început să îl vând pe o landing page creată cu Profit Builder. A fost un mare succes!

Opţiunea 2: produsul tău

Crearea un ui produs este ceva foarte simplu; poate fi atât digital cât şi fizic. Ca să înţelegi despre ce vorbesc citeşte în continuare:

 • Dacă eşti beauty blogger poţi câştiga cu ajutorul blogului vânzând tricouri realizate de tine: pune-te de’acord cu o firmă care le produce
 • Dacă eşti scriitor poţi vinde un roman
 • Dacă eşti expert în bonsai poţi vinde ghidul tău sau chiar un set de instrumente pentru îngrijirea bonsaiului
 • Dacă eşti webmaster poţi vinde o carte despre crearea de site-uri sau îţi poţi vinde serviciile
 • Dacă eşti expert în oricare disciplină orientală sau arte marţiale poţi organiza evenimente sau seminarii de câteva zile în oraşele în care ai mai mulţi cititori
 • Dacă eşti programator poţi câştiga cu blogul vânzând pluginuri pentru wordpress sau aplicaţii construite de tine
 • Exemplele pot fi infinite.

Opţiunea 3: sistemele de afiliere

Se poate întâmpla ca tu să nu ai un produs de vânzare, fie că nu eşti capabil să îl realizezi sau nu ai timp pentru asta.

Şi în acest caz poţi câştiga cu ajutorul blogului prin opţiunea de afiliere. Sistemele de afiliere îţi permit să vinzi produsele altcuiva şi să câştigi procent din vânzări.

Un exemplu concret dacă ai un blog despre fotbal şi nu ştii ce să vinzi: poţi vorbi într-un articol despre biografia unui mare fotbalist din istorie. În acest caz poţi opta pentru programul de afiliere pus la dispoziţie de Amazon şi poţi pune un link către cartea care vorbeşte despre acel personaj. Vei câştigă o sumă de bani de fiecare dată când un vizitator cumpără acea carte sau altele din librăria Amazon prin linkul de pe blogul tău.

Să câştigi cu ajutorul unui blog nu este imposibil. Amazon ca şi multe alte companii îţi permit să te afiliezi şi să câştigi din vânzarea produselor lor (chiar şi mai mult de 10% din preţul de vânzare).

Pentru a te afilia nu trebuie să contactezi compania sau să faci alte lucruri complexe: e destul să te înscrii în programul lor de afiliere.

Multe companii permit utilizarea de affiliate marketing. De exemplu Namebox (serviciul meu preferat de hosting), la fel ca Amazon, eMag, Lady’s, Altex şi altele. Pentru a găsi programele lor de afiliere e destul să scrii în Google „afiliere” urmat de numele companiei.

Opţiunea 4: consultanţa profesională

Dacă vreau să realizez un blog, crezi că îl voi lăsa pe mâna unei agenţii necunoscute pe care am găsit-o online sau pe mâna bloggerului expert pe care îl urmez de ani de zile (şi care mi-e şi simpatic)?

Cu siguranţă aleg bloggerul, care timp de ani de zile mi-a demonstrat competenţele sale prin articole detaliate.

Faptul că am un blog îmi da rezultate incredibile în ceea ce priveşte ofertele de lucru. Primesc 3-4 oferte pe săptămână şi, din lipsa de timp, parte din ele trebuie să le refuz. Nu este minunat că mi se întâmplă asta într-o perioadă de criză? Există sute de moduri pentru a câştiga cu ajutorul blogului.

Dacă eşti webmaster îţi poţi vinde serviciile, dacă eşti stilist îţi poţi vinde tricourile, dacă eşti make-up artist clientele te găsesc online.

În plus, consultanţa profesională este un domeniu incredibil! Eu fac consultanţă pentru 20€ pe oră pe Skype. Nu ai visat niciodată să câştigi bani făcând câteva apeluri de acasă?

Suntem în 2015, iar cea mai mare piaţă de desfacere este cea a informaţiei. Profită acum de ocazie!

Concluzii!

Acest ghid se încheie aici cu speranţa că ţi-am deschis ochii asupra posibilităţilor de a face din propriile pasiuni o activitate din care să câştigi bani. Cu siguranţă, în articolele următoare voi detalia fiecare aspect din acest ghid, dar dacă ai nevoie de mai multe informaţii, aminteşte-ţi că poţi găsi tot ceea ce ai nevoie, online!

Pentru moment începe construindu-ţi un blog WordPress.

Stai, trebuie să îţi cer o favoare!

De fiecare dată când mă ocup de scrierea unui articol ca şi acesta, o fac pentru toţi cititorii ca şi tine interesaţi să primească sfaturi utile.

Dar pentru a avea un blog şi pentru a-l menţine e nevoie de mult timp, de aceea cea mai mare satisfacţie pentru mine este să primesc comentarii şi ca cititorii să distribuie conţinuturile pe care le creez.

De aceea te rog să împărtăşeşti articolul cu ajutorul butoanelor care apar în partea stânga, sau să îmi laşi părerea ta într-un comentariu. Dacă ai întrebări, nu ezita să mi le pui.

Te salută amicul tău online,

Alin Macsim Business Marketing Specialist

 

 

Post Scriptum: share this post

Alin Macsim

Sunt un wordpress entusiast, un blogger căruia îi place să scrie despre creşterea personală şi în afaceri şi un mare iubitor de marketing în general. Mă găseşti pe Facebook, Twitter şi Google+. Promit să îţi accept prietenia.

Lasă un răspuns