cum sa creezi un blog de succes

Creează un blog de peste 10.000€ în 6 luni de zile

În acest articol îţi voi explica cum este posibil să creezi un blog şi să începi să câştigi bani în 6 luni de zile. Nu este doar o poveste personală ci şi o colecţie de strategii esenţiale şi eficiente pentru a deschide un blog de succes şi pentru a obţine rezultate imediat.

Dacă ai ajuns la acest articol din Google, ţi-am pregătit ceva
Multe persoane ajung pe acest blog căutând „cum să creezi un blog” pe Google. Dacă eşti printre aceste persoane, trebuie să îţi spun ceva: în acest articol nu vei descoperi cum să creezi un blog ci vei citi multe sfaturi practice pentru a-ţi împinge blogul spre noi limite, către succes.

formula magica pentru blogÎn schimb, dacă eşti în căutarea celei mai bune metode pentru a crea un blog, atunci am formula magică pentru tine:
Pentru început creează propriul blog alegând cel mai potrivit cms, cel mai bun hosting şi template.
Adoptă cele mai bune strategii, învaţă de la experţi, respectă regulile, scrie articole extraordinare şi influente şi, cu ajutorul celor mai bune tehnici pe care le găseşti pe rango.ro, poţi obţine un blog de succes.

În acest moment trebuie să începi să câştigi cu propriul blog, iar pentru a reuşi trebuie să fii perseverent şi să înţelegi bine secretul succesului.

7 strategii pentru a crea un blog care să funcţioneze

Ai decis să creezi un blog personal sau pentru afacerea ta şi nu ştii de unde să începi?

Publici articole constant, dar nu ai obţinut încă rezultate pozitive pentru tine sau pentru activitatea ta?

Crearea unui blog a devenit un detaliu tot mai important pentru creşterea oricărei activităţi online. Conform Hubspot, a deschide un blog – pentru companii – înseamnă dublarea potenţialilor clienţi, faţă de cele care au doar un simplu site.

Pentru a-ţi da un exemplu concret, prin crearea unui blog cu strategia potrivită am reuşit să:

 • conclud 8 noi contracte pentru activitatea mea de online marketer (unul dintre ele de 8000€, adică puţin peste 1300€ pe lună timp de 6 luni)
 • primesc 2 propuneri de angajare
 • colaborez cu un startup
 • creez o reţea de contacte ale celor mai buni profesionişti din mai multe sectoare

rezultate extraordinare in scurt timpTotul în 6 luni de zile. Asta înseamnă rezultate extraordinare în timp foarte scurt.

Care e secretul meu?
Crearea unui plan concret.

Înainte de a atinge aceste niveluri am greşit şi eu, de mai multe ori, cheltuind foarte multe resurse în crearea de conţinuturi pe care nu le organizam conform unui plan, până când am reuşit să creez un blog de succes şi să înţeleg ce anume uitam să fac de fiecare dată.

Dacă ai un blog şi publici constant conţinuturi de calitate, dar nu obţii rezultate, cu siguranţă uiţi un detaliu important şi nu mă gândesc la altceva decât la o strategie corectă.

Dacă simţi că vorbesc despre tine, atunci continuă să citeşti articolul pentru că e scris pentru tine.

În următoarele rânduri îţi voi descrie 7 elemente importante pentru crearea unui blog conform unui plan concentrat pe rezultate.

wordpress cms #1Mai întâi de toate vreau să adaug un detaliu pe care îl consider fundamental pentru atingerea acestui scop: trebuie să utilizezi WordPress.

Există cel puţin 15 motive solide pentru care WordPress este cea mai utilizată platformă de blogging, dar nu le voi enumera aici.

Însă, elementul pe care vreau să îl subliniez este acela că WordPress îţi permite foarte multe lucruri printre care şi:

 • să creezi landing pages
 • să creezi pagini de vânzare
 • să personalizezi blogul în câteva minute cu ajutorul temelor
 • să creezi formulare de înscriere şi contactare
 • să organizezi conţinuturile într-un calendar editorial
 • şi multe multe altele

Toate acestea sunt posibile mulţumită plugin-urilor gratuite.

Acum că am stabilit ce anume trebuie să utilizezi pentru crearea blogului tău, să trecem la elementele fundamentale de care vorbeam mai devreme şi care te vor ajuta să transformi blogul tău într-unul de succes.

Înainte de a continua, răsplăteşte-mi efortul pe care l-am depus în scrierea acestui articol făcând un simplu click pe butonul Like de mai jos. Pe tine nu te costă nimic, dar pentru mine înseamnă o enormă satisfacţie 🙂

1. Identifica profilul clientului tău ideal

Dacă blogul tău se adresează tuturor persoanelor din întreaga lume (sau chiar tuturor românilor), atunci nu vei obţine prea multe rezultate.

Adevărul este că trebuie să produci conţinuturi foarte specifice, deoarece doar o mică parte din vizitatorii online este interesată de ceea ce poţi oferi, fie că eşti profesionist sau companie.

Deci, înainte de a deschide blogul trebuie să îţi răspunzi în mod clar la întrebarea „CINE?”, pentru a înţelege necesităţile clienţilor tăi ideali.

Te sfătuiesc să îţi construieşti un PROFIL CLIENT, imaginea clientului tău ideal, pe care să o ai mereu la îndemână când decizi ce conţinuturi să publici pe blogul tău.

profilul clientului

Clientul ideal este acela care găseşte soluţia perfectă la problemele sau necesităţile sale cu ajutorul serviciilor sau produselor pe care tu sau afacerea ta le furnizaţi.

Clientul tău ideal e cel care are încredere în tine şi în activitatea ta profesională, care utilizează frecvent serviciile sau produsele tale şi te ajută să le faci cunoscute prietenilor şi cunoscuţilor săi.
Da-i un nume, defineşte-l în funcţie de poziţia geografică, de situaţia familială, de pasiuni şi ocupaţii. Nu trebuie să fie neapărat date concrete, dar bine definite.

De fiecare dată când vrei să creezi un conţinut nou, reciteşte rapid profilul şi răspunde la întrebările:
„Ce pot da clientului meu ideal pentru a-i uşura viaţă?”
„Ce probleme încearcă el să rezolve?”

Acum că ai creat profilul clientului ideal, trebuie să intri în posesia datelor sale de contact.

2. Creează un lead magnet

Poţi să îmi înşiri o mie de motive, dar există doar unul singur pentru care să creezi un blog, şi anume acela de a clădi o listă de contacte care au încredere în tine, mulţumită implicări directe.

Este un rezultat statistic: 90% din vizitatorii care ajung pe blogul tău vor pleca fără să se mai întoarcă vreodată, deci ai nevoie de o metodă pentru a captura prospectul înainte ca acesta să plece pentru totdeauna.

Lista ta de contacte este cel mai eficient instrument pentru creşterea unei activităţi online. Mulţumită listei de contacte ai posibilitatea să creşti traficul din nimic, efectuând lansare de produse, up-selling şi cross-selling, să creezi noi produse cu ajutorul sondajelor şi multe altele.

Cheia pentru construirea unei liste de contacte este crearea unui lead magnet cu conţinut valoros pentru visitatori, în care să oferi informaţii care îi pot ajuta să rezolve probleme specifice.

Cu alte cuvinte este vorba despre informaţii gratuite (cel puţin aşa pare) pe care să le oferi cititorilor tăi în schimbul unei adrese email şi altor date (uite de ce nu este chiar gratuită).

Lead magnet este elementul care transformă vizitatorii în potenţiali clienţi. Pentru a atrage vizitatorii potriviţi trebuie să îţi organizezi corect conţinuturile.

3. Creează un calendar editorial

calendar editorialChiar dacă publici articole constant, fără un plan bine stabilit îţi va fi dificil să obţii rezultatele dorite.
Ar trebui să îţi planifici o serie de articole asociate lead magnetului, în care să descrii o parte din soluţia la cea mai mare problema pe care o are „clientul ideal”.

Uite cum să faci asta:

 • Scrie întrebarea care identifică cel mai bine problema principală a clientului ideal
 • Creează un lead magnet care să răspundă în întregime
 • Împarte conţinutul în 5-10 întrebări
 • Răspunde fiecărei întrebări într-un articol pe blog

Cu alte cuvinte, pentru fiecare lead magnet ai 5-10 articole pe blog şi o campanie diferită. În fiecare lună va trebui să creezi o nouă campanie, alimentând cititorii cu diferite subiecte, pentru a reuşi să înţelegi care dintre ele funcţionează mai bine.

4. Publică constant

Nu e necesar să publici articole în fiecare zi, dar cu cât o faci mai des cu atât mai bine. Ideal este să publici de 2 sau mai multe ori pe săptămână şi să menţii ritmul.

Cititorii tăi nu se aşteaptă să găsească noi conţinuturi în anumite zile ale săptămânii, dar dacă reuşeşti să produci mai multe, vei avea mai mult trafic şi şanse mai mari să transformi cititorii în potenţiali clienţi. În plus, constanţa îi place şi lui Google, deci e un element pozitiv pentru indexarea blogului tău.

Dacă nu reuşeşti să păstrezi ritmul de 2 articole pe săptămână, scrie chiar şi unul, dar fii constant. Rămâi concentrat pe subiectele stabilite în calendarul editorial şi scrie mereu cu acelaşi stil.

La finalul fiecărui articol introduce mereu un Call-to-Action, adică o frază care să încurajeze cititorul să se înscrie la un lead magnet.

Acum că ştii când şi cum să scrii articolele trebuie să le şi faci cunoscute.

5. Să creezi un blog fără să promovezi conţinuturile din el nu aduce niciun rezultat

distribuire social mediaSă publici constant conţinuturi nu este suficient pentru atingerea unui număr destul de mare de cititori. Pentru creşterea traficului pe site trebuie neapărat să promovezi conţinuturile.

Promovarea conţinuturilor este necesară pentru a avea un blog de succes. E inutil să produci conţinuturi de valoare dacă nimeni nu le va citi.

Pentru promovarea articolelor tale poţi opta pentru mai multe soluţii:

 • Distribuirea articolelor în social media
 • Guest posts pe alte bloguri cu trafic mai mare decât al tău
 • Găzduirea de guest posts pentru ca autorul să le distribuie cititorilor săi
 • Articol menţiune” pe care cei menţionaţi să îl redistribuie
 • Publicitate plătită în AdWords şi social media

Ce este un articol menţiune?
Este un articol foarte valoros în care poţi introduce date despre lideri de opinie (persoane foarte urmărite din nişa ta) cu linkuri către blogurile lor şi care conţin soluţii la problemele clientului tău ideal.

Dacă e scris corect, articolul menţiune poate aduce un trafic uriaş către blogul tău, dacă liderii de opinie despre care scrii vor împărtăşi articolul cu propriul public.

6. Monetizează contactele

Am vorbit până acum despre cum să atragi cititori şi cum să îi transformi în potenţiali clienţi cu ajutorul unui lead magnet. În acest pas vizitatorul devine un prospect.

Acum este momentul să transformăm prospectul în client, deci să îl monetizăm.

Ce înţelegem prin monetizare?
Monetizarea unui contact înseamnă procesul prin care acesta alimentează afacerea sau activitatea ta. Nu are rost să deschizi un blog dacă nu îţi aduce niciun rezultat, nu?

În cazul în care comercializezi produse fizice sau digitale atunci monetizarea contactului înseamnă, pentru tine, să îl duci la procesul de achiziţie; dacă ai o organizaţie non-profit, atunci înseamnă să îl convingi să facă o donaţie; dacă propui servicii sau consultanţă, atunci poate însemna să îl îndemni să completeze o cerere de ofertă.

Ideea este aceea de a furniza contactelor informaţii de care au nevoie pentru a-şi rezolva problemele şi să le dai ocazia să primească informaţii şi mai valoroase dacă aleg să completeze încă un pas, adică achiziţionarea unui produs sau serviciu, cererea de oferta, etc.

După ce ai monetizat prospecţii transformându-i în clienţi şi după ce ai setat toate elementele strategiei tale, este momentul să măsori rezultatele obţinute.

monetizarea blogului

7. Măsoară rezultatele

Una dintre cele mai frumoase lucruri la blogging şi marketing online în general este că poţi măsura concret rezultatele.
Poţi măsura tot ceea ce faci, poţi verifica ce funcţionează şi ce nu, care e cel mai potrivit lead magnet, care sunt cele mai citite şi distribuite articole, etc.

Aceste informaţii valoroase îţi vor permite să planifici cu acurateţe toţi paşii succesivi şi să corectezi constant paşii deja planificaţi, pentru a maximiza rezultatele.

Concluzii

Să creezi un blog de succes şi să rişti să îl închizi după câteva luni sau chiar săptămâni e ceva foarte simplu, dacă nu obţii rezultate.

Pentru a obţine rezultate trebuie să ai un plan bine stabilit, creat pe baza unor date reale.

Elementele conţinute în acest articol sunt doar amprenta unui plan complet, care are ca scop crearea unui blog de succes.

Dacă vrei mai multe elemente esenţiale pentru crearea unui blog de succes, te sfătuiesc să mă contactezi la această adresă: http://go.rango.ro/cerereoferta

Ai ceva de adăugat? Cunoşti alte tehnici sau instrumente pentru atingerea unor rezultate concrete? Răspunde-mi într-un comentariu.

Înainte să te salut îţi mai cer o mică favoare prin care să îmi răsplăteşti efortul de a scrie acest articol. Nu trebuie să faci altceva decât să dai click pe butonul de mai jos. Pentru mine înseamnă foarte mult 🙂

Alin Macsim

Sunt un wordpress entusiast, un blogger căruia îi place să scrie despre creşterea personală şi în afaceri şi un mare iubitor de marketing în general. Mă găseşti pe Facebook, Twitter şi Google+. Promit să îţi accept prietenia.

Lasă un răspuns