cum sa te promovezi pe youtube in 5 moduri

5 moduri de a te promova corect pe YouTube

YouTube e un social media foarte interesant şi, ca şi orice instrument utilizat în mod inteligent, poate oferi numeroase avantaje.

Să ştii să utilizezi în mod corect orice social media este un avantaj, dacă eşti un profesionist şi vrei să ieşi în evidenţă într-un domeniu anume sau dacă vrei să te promovezi pe tine însuţi.

Vreau să îţi enumăr cele mai importante 5 moduri de a te promova pe YouTube, cu ajutorul acestui instrument, pentru a-ţi îmbunătăţi vizibilitatea şi pentru a găsi noi potenţiali clienţi:

1. Promovează-ţi brandul

Să ai un account YouTube îţi permite să obţii un nou canal specializat în conţinuturile video, util pentru promovarea şi atragerea de noi clienţi.

Începe prin a crea un video în care te prezinţi publicului, fă-te recunoscut şi nu îţi fie teamă să te publici pe tine însuţi. Îţi poţi demonstra propriile calităţi în ceea ce faci şi propriile pasiuni chiar şi prin publicarea de cursuri, seminarii şi interviuri.

Un exemplu concret este al celui mai mare coach şi speaker din România, Lorand Soares Szasz, care se foloseşte de YouTube pentru a-şi promova brandul personal, într-un mod foarte inteligent şi eficient.

In afară de faptul că acest filmuleţ rămâne pe YouTube şi are trafic direct, îl poţi reutiliză pentru a te prezenta pe site sau blog.

2. Optimizează-ţi Poziţionarea

Ştii că al doilea motor de căutare cel mai utilizat este YouTube?

Când introduci titluri, descrieri, categorii şi tag-uri unui fvideo, gândeşte-te la cuvintele cheie din punct de vedere strategic.

Utilizează întotdeauna titluri inteligente, care conţin cuvinte cheie sau incuriozeaza, folosindu-te şi de imaginile de previzualizare.

3. Publică testimonialele clienţilor sau fanilor

Dacă ai deja un număr de clienţi satisfăcuţi de serviciile tale, propune-le o scurtă înregistrare de mulţumire pe care să o publici pe YouTube.

Testimonialele fanilor şi clienţilor fideli îţi vor permite să creşti încrederea şi fiabilitatea.

Un lucru este să citeşti două rânduri de text cu fraze construite şi cu totul altceva este să vezi şi să simţi clientul în prima persoană, că dă un feedback.

4. Fă-ţi cunoscute Serviciile, Ideile şi Iniţiativele

Este foarte interesant şi important pentru un profesionist sau companie să îşi facă cunoscute propriile servicii şi proiecte, mai ales pe cele mai noi.

Comunicarea video acţionează în mod imediat şi, cu siguranţă, cu o emotivitate mai mare decât textul scris.

Acum câteva zile am vizitat site-ul lui Ciprian Şoleriu, antreprenor în domeniul marketing, şi am observat filmuleţul în care se prezintă şi îşi prezintă iniţiativa şi misiunea.

Te poţi inspira din acest exemplu pentru a-ţi prezenta următorul proiect. Acest filmuleţ poate fi utilizat atât pe site-ul tău cât şi pe blog şi toate celelalte reţele de socializare.

5. Foloseşte-te de comunitatea YouTube

Comunitatea YouTube este foarte mare, de aceea te sfătuiesc să nu îţi laşi baltă filmuleţele: să moderezi comentariile şi să nu permiţi spam-ul.

Monitorizează săptămânal înregistrările tale pentru a avea controlul asupra statisticilor şi pentru a putea crea analize acurate.

În plus, poţi răspunde cu o proprie înregistrare la filmuleţele faimoase pe aceeaşi temă.

Concluzii

Să utilizezi în mod corect şi inteligent diferite social media îţi poate aduce avantaje enorme şi te poate ajuta să atragi noi clienţi.

Metoda „exist şi asta ajunge” nu mai funcţionează de mult timp, deci, dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti vizibilitatea şi atracţia pe social media, trebuie să ştii ce să faci şi, mai ales, în ce mod.

Conţinuturile sunt şi vor rămâne cel mai bun instrument pentru promovarea online, mai ales dacă este vorba despre conţinuturi video, care ajung mult mai repede la utilizatorul final, adică la potenţialul tău client. În plus, conţinutul video de calitate are cea mai mare probabilitate de a deveni viral.
Aminteşte-ţi că, dacă rămâi ascuns, nimeni nu te va cunoaşte!

Te salută amicul tău online,

Alin Macsim Business Marketing Specialist

 

 

PS: Întrebam în ultimul articol dacă ai mai auzit vorbind de Viral Marketing. Încă aştept răspunsul tău într-un comentariu. 😉

Alin Macsim

Sunt un wordpress entusiast, un blogger căruia îi place să scrie despre creşterea personală şi în afaceri şi un mare iubitor de marketing în general. Mă găseşti pe Facebook, Twitter şi Google+. Promit să îţi accept prietenia.

One thought to “5 moduri de a te promova corect pe YouTube”

Lasă un răspuns