cariera online internet marketing

40 de Lecții pe Care Le-am Învățat despre Marketing Online

Acest articol este plin de sfaturi, lecții de viață și de business și îți poate fi foarte util dacă vrei să începi o carieră online.

inc50020% dintre companiile din Inc.500 (lista Societăților Comerciale Americane care au avut o creștere economică importantă în ultimii ani) se ocupă de Marketing Online. Este vorba de un procent uimitor, care mă face să fiu mândru și entuziasmat pentru că lucrez în acest domeniu.

Ca să ne întoarcem la articol, uite cele 40 de lucruri pe care aș fi vrut să le știu atunci când mi-am început cariera online.

1. Nu contează cât de expert ești, contează cât de bun ești la a trece la acțiune. Poți fi o persoană conștiincioasă, care a citit zeci de cărți despre un subiect anume, dar dacă nu treci la acțiune, vei fi depășit mereu de toți cei care au învățat prin practică constantă. Ai o putere mai mare decât crezi, iar puterea cea mai mare este cea de a decide. Aceasta se antrenează prin repetiție cu cât iei decizii mai des, cu atât mai ușor îți va fi să treci la acțiune. Decide astăzi să treci la acțiune.

2. Concentrarea este una dintre cele mai importante calități ale omului. Învață să te concentrezi pe un singur obiectiv pe rând, iar dacă acesta este prea mare, împarte-l în mai mulți pași practici. Concentrarea este singura strategie pentru a completa orice sarcină în mod eficient și rapid.

Creează un obiectiv, scrie-l într-o agendă apoi împarte-l în mai mulți pași. Alocă 30-45 de minute primului pas apoi fă o scurtă pauză după care îți continui treaba.

3. Propune-ți un obiectiv. Dacă nu știi unde vrei să mergi, nu vei ajunge niciunde și nimeni nu te va urma. Alege un rezultat pe care să îl urmezi, treci la acțiune, lucrează constant pe obiectivul tău și ia decizii.

E aproape imposibil să reușești dacă nu ai ideile clare.

4. Cel mai bun mod de a-ți trăi eficient activitatea online este acela de a învăța să automatizezi și să accelerezi sarcinile. Întotdeauna există modalități prin care să reduci drastic volumul de lucru. Învață să folosești Zapier și IFTTT.

5. Piața muncii este dominată de mediocritate. De cele mai multe ori, e de-ajuns să te implici puțin mai mult decât ceilalți pentru a fi cel mai bun.

A fi cel mai bun înseamnă să îți asiguri cariera, dar pentru a fi cel mai bun trebuie să fi și pasionat de ceea ce faci.

Care este secretul oricărui Business de Succes? Încearcă mereu să depășești așteptările clienților tăi și amintește-ți un lucru: poți călători pe strada mediocrității sau poți alege autostrada excelenței, care e aproape întotdeauna liberă.

6. Să te plângi nu te ajută la nimic. Ia exemplul tailandezilor, care sunt niște muncitori foarte dedicați. Expresia lor preferată este „Mai Pen Rai” și înseamnă „nu contează”. Tailandezii repetă această expresie de multe ori în fiecare zi. Ei fac totul cu entuziasm, dar dacă nu reușesc să ducă la bun sfârșit tot ceea ce și-au propus, nu le pare rău și merg înainte spunând „Mai Pen Rai”.

7. Este imposibil să fii pe placul tuturor, deci încetează să încerci asta. E de-ajuns să ai o etică personală și să îți asculți inima și în afaceri. Atunci când cineva ți se adresează într-un mod neplăcut, tu răspunde-i în cel mai educat mod posibil. Pe blogul rango.ro răspund tuturor cu același ton, chiar și comentariilor negative sau mai puțin constructive.

8. Păstrează o atitudine neinteresată față de bani. Învață să fii satisfăcut de obiectivele atinse, nu de mărimea profiturilor tale.

9. Frica este un sentiment natural, dar asigură-te că nu te împinge să faci compromisuri nefavorabile. Multe persoane își impun limite și refuză multe ocazii favorabile de teama de a nu reuși. De exemplu, eu am 30 de ani și mi-e încă dificil să stau în fața unei camere de luat vederi, de aceea am refuzat de mai multe ori sa dau un interviu.

10. Fiecare elev are un învățător, fiecare învățător are un profesor, fiecare profesor are un expert și fiecare expert are un mentor. Nu renunța niciodată la mentalitatea de elev pentru că ai întotdeauna ceva nou de învățat.

11. Dacă nu scrii pe o hârtie care sunt obiectivele tale, ocupația ta este doar un hobby, nu o adevărată afacere. Anumite companii își planifică pe hârtie chiar și următorii 20 de ani de evoluție. Planifică, verifică, țintește și îmbunătățește zi de zi metodele tale de lucru.

12. Poți fi cel mai bun expert în domeniu, dar dacă nu înveți regulile de bază ale afacerii, cu greu vei avea succes.

13. Stabilește-ți rezultatele apoi atinge-le. Îți poate fi de ajutor să citești multe cărți despre cum funcționează mintea umană. Amintește-ți că o carte valorează mult mai mult decât orice blog sau revistă. O carte îți dă emoții, te învață noi noțiuni și îți împărtășește experiențe pe care nu le-ai cunoaște altfel.

14. Să nu îți fie teamă să creezi produse sau infoproduse. Dacă ai un public și știi să scrii lucruri interesante, va exista întotdeauna cineva care să cumpere de la tine.

Dacă ai un blog pe care vrei să îl monetizezi, începe imediat să creezi un plan sau o strategie cu care să creezi profituri.

15. Nu încerca să fii ceea ce nu ești. Fie că tu crezi sau nu, ai capacități incredibile pe care nimeni altcineva nu le are. Povestea vieții tale și experiențele tale sunt unice. Scopul tău principal trebuie să fie doar acela de a genera valoare în tot ceea ce faci.

16. Dacă ai un produs sau un infoprodus, ai deja tot ceea ce îți trebuie pentru a genera mari profituri. Tot ce trebuie să faci este să creezi conținuturi utile și un public de persoane interesate de cauza ta, de pasiunile tale și dispuse să cumpere de la tine.

17. Educația este cel mai important lucru posibil. Investește mereu în tine însuți, nu înceta să înveți noi lucruri.

Obligă-te să citești cel puțin jumătate de oră pe zi. Fă-ți o listă de cărți și citește-le una câte una.

18. Pe parcursul anilor am învățat că marketingul conținuturilor funcționează și este și strategia de marketing cu cea mai rapidă creștere.

19. Fii mândru și fericit pentru tot ceea ce reușești să creezi.

20. Amintește-ți că pentru a câștiga trebuie să vinzi, iar pentru a vinde ai nevoie de un produs. Fie că deschizi un blog nou, un site sau o afacere, ocupă-te imediat de crearea unui produs atrăgător. Dacă nu ai timp sau energie pentru a face asta, plătește pe cineva să se ocupe în locul tău.

21. E plin de persoane care se plâng de faptul că e imposibil să câștigi cu un blog, fără să fi încercat măcar.

22. Nu vei reuși niciodată să creezi un Business milionar de unul singur. Oricât de dificil ar fi, inconjoară-te de persoane mai bune decât tine, care să aducă valoare afacerii tale. Acesta este modelul de succes al multor personaje de renume printre care și Henry Ford și Steve Jobs.

23. Nu înceta să fii entuziasmat. Cine lucrează constant cu entuziasm, reușește să persuadeze sute sau mii de persoane. Cei mai buni vânzători sunt cei entuziasmați de propria afacere. Cele mai bune afaceri sunt cele create cu entuziasm pentru propriile idei și produse.

24. Dacă reușești, nu începe un proiect de acest gen cu mai puțin de 3 produse, dar amintește-ți să nu începi cu mai mult de 3 produse. De cele mai multe ori, când un client nu cumpără, este pentru că are prea multe opțiuni la dispoziție. Indecizia duce la lipsă de decizie.

25. Transformă-ți publicul în clienți. Atunci când ai o bază de clienți mulțumiți, aceștia vor continua să cumpere de la tine.

26. La început, investește mare parte din profituri în dezvoltare. Nu cheltui tot. Studiază-ți bine investițiile și fă în așa fel încât să generezi profituri pasive.

27. Dacă amicii sau familia ta nu îți înțeleg planurile, cere-le să îți dea 1-3 ani pentru a le demonstra că vei reuși.

28. Îndepărtează persoanele negative din jurul tău. Nu există nimic mai rău decât să dăruiești energia ta persoanelor care nu o merită.

29. Cele 5 activități predominante ale tale sunt cele care te vor ajuta în viitor. Rezervă-ți tot timpul de care ai nevoie pentru a le identifica. Dacă ajungi la concluzia că una dintre acestea te împing să amâni, să te plângi, să cheltuiești prea mulți bani sau să fii negativ, concentrează-te pe ceea ce trebuie să faci pentru a schimba aceste lucruri. Scrie pe o hârtie calitățile persoanei care vrei să fii și luptă cu toate forțele pentru a ți le însuși.

30. A face schimbări este mult mai simplu decât crezi. Totul începe cu o alegere.

31. Cu mult timp în urmă îmi plăcea să mă uit la o mulțime de filme și seriale. Făceam o mulțime de lucruri inutile. Nu îți cer să renunți la a te uita la un film împreună cu iubita sau cu un amic ci doar să renunți la momentele trash din viața ta. Dacă afacerea ta online este și pasiunea ta, atunci nu vei avea dificultăți să citești lucruri noi despre acest subiect în loc să te uiți la televizor.

32. Programează mai multe alarme pe toata durata zilei. De fiecare dată când sună una din ele, întreabă-te dacă faci ceva util. Dacă răspunsul e NU, atunci concentrează-te pe ceea ce trebuie să faci.

33. Internetul este în continuă evoluție și se află încă într-o fază primordială. Peste 20-30 de ani, internetul va fi ceva ce nu ne putem imagina în acest moment.

Este ca și în Vestul Sălbatic unde primul ajuns își lua cât pământ vedea cu ochii. Și tu trebuie să îți iei partea ta de internet.

34. Găsește un mentor de la care să înveți. Poate fi autorul tău preferat sau un blogger. Învață de la el și pune în practică.

35. Păstrează, pe birou, un block notes în care să scrii tot ceea ce faci în timpul zilei și ceea ce va trebui să faci (fără date precise). Acest obicei te va ajuta să te organizezi.

36. Frica, indecizia și procastinarea sunt cele mai mari cauze de insucces în majoritatea activităților. Amintește-ți că nu ești singurul care traiește aceste senzații și că 99% dintre persoanele care încep o activitate online le împărtășesc. Nu există un tratament pentru asta. Tot ceea ce îți rămâne de făcut este să îți lipești fundul de scaun și să dai 100% pentru a depăși aceste dificultăți.

37. Nu tot ceea ce strălucește este aur. Nu te lăsa indus în eroare de volumul infinit de sfaturi pe care le citești pe diferite bloguri. Odată stabilit obiectivul și ales traseul, există o singură direcție, înainte.

38. Dacă ești o persoană extrem de creativă, ca și mine, riști să ai idei noi în fiecare zi. De multe ori ne lăsăm păcăliți de gândul că acestea sunt mai bune și pierdem entuziasmul pentru cele vechi.

De fiecare dată când ai o nouă idee, scrie câteva rânduri despre ea pe block notes-ul tău. Dacă și după 2-3 luni crezi încă în această idee, atunci merită să te ocupi de ea.

39. Studiaza-ți concurența. De cele mai multe ori aceștia au făcut deja mare parte din treabă: analize de piață, alegerea unui stil și abordarea clientului. Analizează strategiile concurenței pentru a obține date importante pentru afacerea ta online.

40. ————-

Niciodată nu încetăm să învățăm lucruri noi de la ceilalți. Din acest motiv, te invit pe tine să completezi punctul 40. Împărtășește lecția ta de viață sau de afaceri într-un comentariu.

Te salută amicul tău online,
Alin Macsim Business Marketing Specialist

Alin Macsim

Sunt un wordpress entusiast, un blogger căruia îi place să scrie despre creşterea personală şi în afaceri şi un mare iubitor de marketing în general. Mă găseşti pe Facebook, Twitter şi Google+. Promit să îţi accept prietenia.

One thought to “40 de Lecții pe Care Le-am Învățat despre Marketing Online”

Lasă un răspuns